Üniversite öğrencileri kendi malzemelerini depremzedelere bırakıyor

Üniversite öğrencileri kendi malzemelerini depremzedelere bırakıyor

Genel 16.02.2023 11:45:05 0
Üniversite öğrencileri kendi malzemelerini depremzedelere bırakıyor
Tarih: 16.02.2023 11:45 Güncelleme: 16.02.2023 11:45
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra evleri yıkılan binlerce kişi çevre illere taşınırken, Mersin’de de çok sayıda depremzede özellikle Kredi Yurtlar Kurumunun yurtlarında ağırlanıyor. Burada kalan öğrenciler ise destek olmak amacıyla birçok malzemesini depremzedelere bırakırken, hüzünlü bir şekilde yurtlardan ayrılıyorlar.
Mersin, tüm birimleriyle deprem bölgesine ve depremzedelere destek vermeye devam ediyor. Bu desteklerin başında ise konaklara hizmetleri geliyor. Gerek valilik gerekse belediyelerin hazırladığı yerlerde depremzede vatandaşların barınma ihtilacı karşılanırken, gıda ve diğer ihtiyaçları da bir bir temin ediliyor. Bunlar içinde en önemli yer ise Kredi Yurtlar Kurumunun (KYK) Mersin Kırkkaşık Kız Öğrenci Yurdu oldu. Binlerce depremzede buralarda misafir edilirken, yurtlarda son kalan öğrencilerde artık evlerine dönmeye başladı. Odalarını ve birçok malzemelerini destek amaçlı depremzedelere bırakan öğrenciler, hüzünlü bir şekilde ailelerinin yanına dönüyor.

"Birçok şeyi onlara bıraktık"
Yurttan ayrılırken depremzede çocuklara çikolata veren Mersin Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencesi Zeynep Ekinci, duygularını İHA’ya anlattı. 3. sınıf öğrencisi olduğunu kaydeden Ekinci, "Burada maalesef depremden etkilenen bölgelerde ailesi yaşayan arkadaşlarımızda vardı. Ben odamı toplamıştım, bugünde Gaziantepli arkadaşımın odasını toplamak için buraya geldim. Birçok şeyi onlara bıraktık, odamızda kalan aileyle tanıştık. Onların da kayıpları vardı, bizde üzüldük. Elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Burada depremzedelerin kaldığı yerlere gidip geliyoruz. Bir yandan da yurttan ayrılıyorum diye de üzülüyorum. Ancak tabiki buraya gelen insanlar çok kötü şeyler yaşadı" diye konuştu.

"Lazım olabilecek eşyaları bıraktık"
Alilerle sohbet ettiklerinde değişik duygular yaşadıklarını belirten Ekinci, "Aslında çok sohbette edemedik ama en önemlisi ’Allah razı olsun’ demeleri oldu. Bu bize yeter zaten. Odamızda, dolabımızda bazı şeyler vardı. Özellikle hijyen konusunda ve lazım olabilecek eşyaları bıraktık. Kıyafetlerimizi onlara bıraktık. Dolaplarımızı açtık kullansınlar diye. Terliklerimiz vardı kullansınlar diye bıraktık. Yani elimizden ne geliyorsa vermeye çalıştık. Onlardaki mutluluğu görünce, ’Allah razı olsun’ deyince bize yetti zaten. Bizde aslında depremden epey etkilendik. Ben uyandığımda madalyalar şakır şakır ediyordu. O an herkes çok kötü durumdaydı. Depremden sonra televizyonu açınca her yer yerle bir olmuştu. Hemen arkadaşlarımı, tanıdıkları aradım. Tabi birçoğunu kaybettik. Sağ kalanlarla bir şekilde iletişim içerisindeyiz. Buradan da şimdi ayrılırken yanımda çikolata getirdim. Yurttan çıkarken çocuklara çikolata dağıttım. Arkadaşlar bana ’şekerci abla’ diyorlar. Tabii bu benim için mutluluk verici bir şey. Burada olduğum sürece vatandaşlara yardım etmeye devam edeceğim" şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ