Üniversite Konukevi’nde kalan depremzede ailelere moral ziyareti

Üniversite Konukevi’nde kalan depremzede ailelere moral ziyareti

Genel 23.02.2023 15:56:05 0
Üniversite Konukevi’nde kalan depremzede ailelere moral ziyareti
Tarih: 23.02.2023 15:56 Güncelleme: 23.02.2023 15:56
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Nilüfer Hatun Konukevi’ne yerleştirilen depremzede aileleri ziyaret etti.
Türkiye’yi sarsan büyük afetten etkilenerek Bursa’ya getirilen depremzedelerden 70’i BUÜ’nün Nilüfer Hatun Konukevi’ne yerleştirildi. En iyi şekilde ağırlanmaları için ilk günden itibaren her türlü önlemi alan Üniversite yönetimi, misafirlere moral ziyaretinde bulundu. Depremzede ailelerle öğle yemeğinde bir araya gelen BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ve üniversite yöneticileri, tüm konuklarla tek tek ilgilendi.
Yaşanan acıların birlik ve beraberlik örneği gösterilerek hafifletilebileceğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; "Ülkemiz, milyonlarca insanımızı etkileyen büyük bir afete maruz kaldı. Üniversite olarak hem deprem bölgesindeki hem de kentimize gelen depremzede kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Sizleri misafir olarak değil, başımızın tacı olarak görüyoruz. Bu süreçte Devletimizin tüm kurumlarıyla koordineli olarak Üniversitemizdeki tüm imkânları depremzede vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Burada amacımız ailelerimizi en iyi şekilde ağırlamak ve acıların hafifletilmesine vesile olmaktır” diye konuştu.
Konukevi ziyareti sırasında ailelerin ihtiyaç ve taleplerini de dinleyen Prof. Dr. Kılavuz, özellikle yaşlı ve çocuk konuklarla uzun uzun sohbet etti. ’Yüzyılın felaketi’ olarak nitelenen depremler dolayısıyla büyük bir üzüntü içinde olduklarını vurgulayan Kılavuz, "Yaşadığımız tarifsiz acıya rağmen yaralarımızı birlikte sarmak için gayret ediyoruz. Bu zor günlerde Devlet ve Millet olarak müthiş bir dayanışma örneği gösteriyoruz. Tüm Türkiye kenetlenmiş durumdayız. İnşallah bu zor günlerin üstesinden hep birlikte geleceğiz" açıklamasında bulundu.
Rektör Kılavuz ayrıca misafir ettikleri depremzedelerin ihtiyaçları için her türlü önlemi aldıklarını, yiyecek, giyecek ve eğitim-öğretim konularında da taleplerin giderilmesi adına çalışmaya devam edeceklerinin bilgisini verdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ