Ümraniye’den deprem bölgesine ekmek desteği

Ümraniye’den deprem bölgesine ekmek desteği

Genel 8.02.2023 15:28:24 0
Ümraniye’den deprem bölgesine ekmek desteği
Tarih: 08.02.2023 15:28 Güncelleme: 08.02.2023 15:28
Ümraniye’de faaliyet gösteren fırınlar, deprem bölgesine Ümraniye Belediyesi ve Ümraniye Kaymakamlığı aracılığıyla ekmek desteğinde bulunacak. İlçeden bölgeye her gün 2 bin 200 ekmek gönderilecek.
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 şehirde büyük bir yıkıma neden olan depremlerin ardından bölgede yürütülen arama-kurtarma çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Ümraniye Belediyesi de Pazarcık’ta gerçekleşen ilk depremin ardından bölgeye ulaşan ilk belediyelerden biri oldu.
Belediye bünyesinde faaliyet göstererek bölgeye hızlı bir şekilde intikal eden Arama ve Kurtarma Birimi, Hatay’da çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Ayrıca, ilçede bulunan kapalı pazar alanından da deprem bölgesine her gün tırlarla tonlarca yardım malzemesi sevkiyatı yapılıyor. Ümraniye, şimdi de bölgedeki ekmek ihtiyacına katkı sağlamak için her gün ekmek gönderecek. İlçede faaliyet gösteren fırınlarda üretilerek paketlenen 2 bin 200 ekmek, Ümraniye Belediyesi ve Ümraniye Kaymakamlığı aracılığıyla AFAD Merkezine teslim edilecek. İstanbul’da toplanan 250 bin ekmek 4 kargo uçağıyla deprem bölgesindeki vatandaşlara günlük olarak ulaştırılacak.

"Bu büyük mücadelenin içerisinde yer alıp, destek olmaya devam edeceğiz"
Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ümraniye Belediyesi olarak, hepimizi derinden sarsan ve yüreğimizi yakan depremin yaralarını sarmak için hep birlikte büyük bir çaba gösteriyoruz. Gerek deprem bölgesindeki gerekse ilçemizdeki ekiplerimiz büyük bir koordinasyon içerisinde ellerinden geleni yapıyor. Bölgedeki ekmek ihtiyacına katkı sağlamak adına Ümraniye’deki fırınlarımız da günlük 2 bin 200 adet ekmek desteğinde bulunacak. Bunları da AFAD koordinesinde deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Ümraniye ailesi olarak bu büyük mücadelenin içerisinde yer alıp, destek olmaya devam edeceğiz" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ