Uluslararası öğrenciler, Malazgirt dostluk ve kardeşlik kampında buluştu

Uluslararası öğrenciler, Malazgirt dostluk ve kardeşlik kampında buluştu

Genel 5.08.2025 09:13:59 0
Uluslararası öğrenciler, Malazgirt dostluk ve kardeşlik kampında buluştu
Tarih: 05.08.2025 09:13 Güncelleme: 05.08.2025 09:13
Yıl içerisinde yaptığı çalışmalara yaz döneminde de devam eden Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği (ERULDER) 19 farklı ülkeden 53 uluslararası öğrenciyi Muş Malazgirt’te bulunan Gençlik Kamp Merkezine götürdü.
Okulların kapanması ile beraber birçok uluslararası öğrenci ülkelerine dönenken bir kısım öğrenci yüksek ulaşım maliyetleri nedeniyle Erzurum’da kaldı. Erzurum’da kalan öğrencileri şehirde yalnız bırakmayan ERULDER, hazırladığı kamp programıyla erkek öğrencileri Gençlik Spor Bakanlığına bağlı Muş Malazgirt Kamp Merkezine götürdü. İran’dan Tacikistan’a, Endonezya’dan Gine’ye 19 farklı ülkeden Erzurum’a okumaya gelen öğrenciler katıldı.
Atatürk Üniversitesi önünden başlayan kampta birlik beraberlik mesajı verildi. Mazlum coğrafyalar unutulmadı, dualar edildi. Yapılan spor karşılaşmalarıyla heyecan zirveye taşındı. Futbol, basketbol, voleybol sahalarının yanında tenis kortlarından faydalanan uluslararası öğrenciler doyasıya eğlendiler. Ayrıca havuza girerek hünerlerini sergilediler. Vakit namazlarını cemaatle kılan öğrenciler manevi duyguları da beraber yaşadılar. Kampta bulunan liderler eşliğinde oyunlar oynayan öğrenciler güzel vakit geçirdiler. Malazgirt Kalesini, Malazgirt Müzesini gezen öğrenciler Malazgirt Anıtını ziyaret ederek buradaki vakitlerini dolu dolu geçirdiler. Erzurum’a dönerken Ahlat’ta bulunan tarihi Selçuklu Mezarlarını ziyaret ederek tarihe şahitlik ettiler.
Kampa katılan Gineli Cibril, ’’Çok güzel bir kamp geçirdik. Bize burada çok iyi baktılar. Çok güzel yemekler vardı. Çok güzel oyunlar oynadık. Kampı düzenleyen derneğimize teşekkür ederim’’ dedi.
Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ertan Halit Aksakal, ’’Daha önce birçok kamp düzenledik. Bu senede Gençlik Spor Bakanlığından Muş Malazgirt kamp merkezini bize verdiler. Öğrencilerimizle doyasıya eğlendik, güzel vakit geçirdik. Bir ve beraber olma, ümmet olma şuuru gelişti. Farklı coğrafyalardan gelen öğrencilerin kaynaşması için güzel bir ortam oluştu. Birçok etkinliğe katılan öğrencilerimiz yeteneklerini sergilediler. Kampın hayata geçmesinde bizlere destek veren Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Bey’e teşekkür ederiz’’ dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem