Uluslararası Göç Filmleri Festivali Özel Seçkisi: Yeni Yurtlar

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen, Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu Uluslararası Göç Filmleri Festivali kapsamında uzun metraj 8 film 'Yeni Yurtlar' seçkisiyle sinemaseverlerin beğenisine sunuldu.

Genel 17.06.2020 16:54:33 0
Uluslararası Göç Filmleri Festivali Özel Seçkisi: Yeni Yurtlar
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.06.2020 16:54

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanlığı himayelerinde İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce düzenlenen Uluslararası Göç Filmleri Festivali'nde özel bir seçki hazırlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen, Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu festival kapsamında uzun metraj 8 film "Yeni Yurtlar" seçkisiyle sinemaseverlerin beğenisine sunuldu.

Seçkide, doğduğu toprakları terk etmek zorunda kalan mültecilerin "Yeni Yurtlar"ına uzanan yolculukları, hayat mücadeleleri, eski alışkanlıkları ve özlemlerini anlatan filmler yer alıyor

Hakan Aytekin'in yönettiği "Enstantane", yaklaşık 40 yıl önce Mardin İdil'de 18 Süryani'nin yer aldığı bir fotoğraf karesi, bir enstantaneden yola çıkarak Süryaniler arasındaki uluslararası göçü "gidenler" ve "kalanlar” bağlamında ele alıyor.

Ümran Safter "Umudun Kanadında" adlı yapım, DEAŞ saldırıları nedeniyle Bodrum'dan Yunanistan'ın Kos Adası’na geçmeye çalışırken bindikleri botları batan biri çocuk, 5 Iraklı mültecinin 4 yıla yayılan hayatta kalma mücadelesini anlatıyor.

Dimitri Petrovic ve Maxime Jennes'in yönetmenliğinde çekilen "Dönüş Yolu"nda, unutulan binlerce göçmenin yaşadıkları, Iraklı Hüseyin’in Brüksel’den Atina’ya uzanan zorlu yolculuğunda gözler önüne seriliyor.

Yönetmenliğini Sonia Nassery Cole'un üstlendiği "Ben Senim", kendisi, annesi ve nişanlısı için daha iyi bir hayat kurmak için Avrupa’ya göç etmeye çalışan Masoud'u merkezine alarak, ülkesinden ayrılmak zorunda kalan savaş mağduru insanların hikayesine odaklanıyor.

Ödüllü filmler de seçkide yer alıyor

Yönetmen koltuğunda Maria Lafi'nin oturduğu, birçok festivalde ödül alan "Patlama", bir patlama neticesinde değişen hayatları, Rena Lusin Bitmez'in ödüllü filmi "Tanrı Göçmen Çocukları Sever mi Anne?" de İstanbul'a göç eden Ermeni bir ailenin tüm zorluklara rağmen çocuklarına eğitim vermek istemesini anlatıyor.

Teboho Edkins'in yönettiği "Yamyamlık Günleri" asimilasyon meselesini, Efrat Shalom Danon ile Gili Danon'ın yönettiği "Normal Bir Hayat" ise biri Tel Aviv biri Berlin'de yaşayan ve sığınma talebi olan iki mültecinin yaşadıklarına odaklanıyor.

Filmleri çevrim içi olarak ücretsiz izlemek için www.festivalscope.com sitesine üye olunması ve rezervasyon yapılması gerekiyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ