Uluova sulama inşaatında çalışmalar sürüyor

Uluova sulama inşaatında çalışmalar sürüyor

Genel 22.05.2024 09:42:06 0
Uluova sulama inşaatında çalışmalar sürüyor
Tarih: 22.05.2024 09:42
Elazığ Uluova sulaması 1. kısım inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede Uluova sulaması 1. kısım çalışmaları devam ediyor. Toplam 397 kilometre uzunluğa sahip şebeke hattının 40 kilometrelik kısmının montajı yapılarak toprak altın alındı. Projenin tamamlanması ile bölgede tarımsal istihdama katkı sağlanacak ve yapılacak sulu tarım ile 143 bin 390 dekar tarım arazisinin sulanacağı öğrenildi.
Elazığ Uluova sulaması 1. kısım işinde boru montaj çalışmalarının devam ettiğini belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Toplam 397 kilometre uzunluğa sahip şebeke hattının 40 kilometrelik kısmının montajı yapılarak toprak altına alınmış olup çalışmalar aralıksız devam etmektedir. Uluova sulamasının 1. kısımın tamamlanmasıyla bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarladaki verim artacak hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacaktır. Bununla birlikte projenin tamamlanması ile bölgede tarımsal istihdama katkı sağlanacak ve yapılacak sulu tarım ile 143 bin 390 dekar tarım arazisinin sulanmasıyla birlikte 2024 yılı birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 1,4 Milyar TL gelir artışı hedefleniyor" diye konuştu.
1. kısım sulamadan faydalanacak yerleşim birimlerinin ise Yurtbaşı, Yünlüce, Yazıkonak, Akçakiraz, Çağlar, Yenikapı, Büyükkazanlı, Karşıbağ, Doğankuş, İkitepe, Güzelyurt, Yedigöze, Bahçekapı ve Kuyulu olduğu bildirildi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem