Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: "Sadece Avrupa’da veya batıda değil, ülkemizin her tarafında çevre anlamındaki yaklaşımlar kıymetlidir"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: "Sadece Avrupa’da veya batıda değil, ülkemizin her tarafında çevre anlamındaki yaklaşımlar kıymetlidir"

Politika 26.09.2024 17:05:39 0
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu:
Tarih: 26.09.2024 17:05 Güncelleme: 26.09.2024 17:05
Bingöl’deki programları çerçevesinde Genç Viyadüğü’nü inceleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Çevrecilik sadece Avrupa’da veya batıda değil, ülkemizin her tarafında çevre anlamındaki yaklaşımlar kıymetlidir. Şehir içerisindeki durma kalkmadan dolayı egzoz emisyonu salınımı ciddi bir seviyedeydi. Bundan da yıllık 2 bin 641 ton tasarruf sağladık” dedi.
Programları kapsamında Bingöl’e gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bingöl-Diyarbakır kara yolunun 17. kilometresi üzerinde tamamlanma aşamasında olan 620 metre uzunluğundaki Genç Viyadüğü’nde incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan ve incelemelerini tamamlayan Bakan Uraloğlu, açıklamalarda bulundu.
Bakan Abdulkadir Uraloğlu, “Daha önce trafiğe açtığımız ama resmi açılışımızı yapmadığımız yollardan birisi. Bu vesile ile yaptığımız hizmeti gidip yerinde görmüş düşüncesi ile geldik. Burası Bingöl’ün Genç üzerinden Diyarbakır’a devam eden yoludur. Toplam 47,6 kilometrelik bir proje kapsamında işimizi genel anlamıyla bitirdik. Ufak tefek eksiklerimiz kaldı. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Buradaki en önemli yapı da Genç Viyadüğü’dür. Genç Viyadüğü yapılmadan önce Genç ilçemizin içerisine girip yaklaşık 2,5 kilometre daha mesafe vardı. Hem şehir içerisindeki mevcut trafiği etkileyen hem de transit taşımacılığı ve trafiği yavaşlatan bir yolumuz vardı. Şehircilik ve transit taşımacılık anlamında sıkıntı bir durumdu. Bu viyadüğün yapılma kararını aldık. Çalışmalarına başladık. Çok şükür bitirdik" diye konuştu.

"Vatandaşlarımız için güvenli, konforlu, hızlı bir trafiği sağlamış olduk"
Viyadüğün 620 metre uzunluğunda olduğunu aktaran Bakan Uraloğlu, "Türkiye’deki viyadük sıralamalarında yeri olan bir viyadük. 18 tane açıklığı olan bir viyadük. Bitirdik ve hizmete aldık. Toplamda 43 kilometre olan yolun 2,5 kilometre kısaltarak 40,5 kilometreye düşürmüş olduk. Burada zamandan, akaryakıttan olmak üzere tasarruf ettik. Bunlardan daha kıymetlisi mutlaka güvenli bir trafik akışını sağlamış oldu. Hem Genç ilçemizde yaşayan hem de transit seyahat eden vatandaşlarımız için güvenli, konforlu, hızlı bir trafiği sağlamış olduk. Yıllık olarak zamandan ve akaryakıttan toplam 104 milyon liralık tasarruf elde ettik. Bu viyadüğümüz birkaç yılda kendisini amorti eden bir yapı. Çevrecilik sadece Avrupa’da veya batıda değil, ülkemizin her tarafında çevre anlamındaki yaklaşımlar kıymetlidir. Şehir içerisindeki durma kalkmadan dolayı egzoz emisyonu salınımı ciddi bir seviyedeydi. Tam şehrin merkezindeydi. Bundan da yıllık 2 bin 641 ton tasarruf sağladık. Yani çevreye daha karbon salınımı engellemiş olduk. Bu anlamda çok çevreci bir projedir. Viyadüğümüz bağlantı yollarıyla beraber, Bingöl’e ve bölgeye hayırlı olsun" şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'e Dev Talip! Bonservis Bedeli 150 Milyon Euro


Van Spor

Nesine 2.Lig Yeni Malatyaspor: 0- Arkent Arnavutköy Belediyesi FK: 0


Van Spor

Muş’ta voleybol aday hakem kursu başladı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 1 - Ankaraspor: 2


Van Spor

12 Bingölspor şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor


Van Spor

Uluslararası bocce şampiyonası öncesi Elazığ’a çifte gurur


Van Spor

Yeşilyurtspor-Hacettepe maçını Murat Durgutoğlu yönetecek


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor - Arnavutköy karşılaşmasının hakem kadrosunu açıkladı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Devre arasına kadar en iyi sonuçları almak istiyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ