Uğur Tunçdemir'den Vangölü Gazeteciler Cemiyeti'nde Başkan Adaylığı Hamlesi!

"Gazetecilik Kırmızı Çizgimiz" diyen Uğur Tunçdemir Vangölü Gazeteciler Cemiyeti'nde başkanlık yarışında yeni aday.

Van Haberleri 27.07.2024 16:56:00 0
Uğur Tunçdemir
Tarih: 27.07.2024 17:30 Güncelleme: 27.07.2024 17:43

VAN'DA HEYECANLANDIRAN SEÇİM: UĞUR TUNÇDEMİR BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

30 Temmuz Salı günü Vangölü Gazeteciler Cemiyeti'nin olağan genel kurulu için hazırlıklar devam ederken, gazeteci Uğur Tunçdemir, güçlü bir katılımcı grubun bulunduğu Vangölü Gazeteciler Cemiyeti'nde başkanlık için adaylığını resmen ilan etti. 30 Temmuz Salı günü Van'da gerçekleşecek olan olağan genel kurulda, cemiyetin yeni yönetimi belirlenecek. Tunçdemir bu önemli seçim öncesinde adaylığını ve yönetim listesini kamuoyuyla paylaştı.

KIRMIZI LİSTEYLE SEÇİM YARIŞI

Tunçdemir liderliğindeki kırmızı liste, deneyimli gazetecileri bir arada topluyor. Yönetim kurulu aday listesi şu isimlerden oluşuyor:

- Uğur Tunçdemir: www.wanhaber.com

- Yavuz Görentaş: Van FM

- Zeki Yiğit: Van TV

- Necmi İdiz: TRT

- Sunullah İlbay: Van Olay Gazetesi

-Nazlı Timur: Sabah Gazetesi

- Burhan Ergin: Vansesi Gazetesi

30 Temmuz'da yapılacak genel kurul, gerekli prosedürlerin ardından divan kurulu seçimi ve diğer gündem maddelerinin görüşülmesiyle sona erecek.

 

ORHAN AŞAN'DAN SONRA TUNÇDEMİR DE SAHADA: REKABET KIZIŞTI

Daha önceden Orhan Aşan'ın da başkanlık için yarışacağını duyurmasının ardından, Uğur Tunçdemir'in de adaylığını ilan etmesiyle seçimlerin rekabetçi bir atmosfer kazandığı gözlemleniyor.

ORHAN AŞAN'DAN YENİLİKÇİLİK VE BİRLİK BERABERLİK MESAJLARI

Orhan Aşan'ın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verilmişti; 

“Kıymetli meslektaşlarımız, saygıdeğer cemiyet üyelerimiz, bilindiği üzere 3 yılda bir yapılan Vangölü Gazeteciler Cemiyeti’nin (VGC) Olağan Genel Kurulu, bu yıl 30 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecektir. 1998 yılında mesleğin duayen isimleri tarafından kurulan ve bölgenin en fazla üye sayısına sahip gazeteciler cemiyeti olan VGC’nin yönetimine aday olduğumuzu kamuoyuna ve meslektaşlarımıza duyurmak isteriz. Dünyada ve ülkemizde kutsal bir meslek olan gazetecilik mesleği; ne yazık ki sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte dezenformasyona uğramış, dijital çağa ayak uyduramaz hale gelmiştir. Bizler; yenilikçi, bütüncül bir yönetim anlayışıyla birlikte, dijital dünyaya ayak uyduran ve mesleğimizin hak ettiği değeri görmesi adına cemiyete aday olduğumuzu ifade etmek isteriz. Ancak bu söylemlerimiz, mesleğimiz adına yapacağımız tüm hizmetler ve çalışmalar cemiyetimizin her bir üyesiyle birlikte hayata geçirerek mümkün olacaktır."

UĞUR TUNÇDEMİR'DEN GÜÇLÜ MESAJLAR

Uğur Tunçdemir, Vangölü Gazeteciler Cemiyeti'nin gücünü ve etkisini artırmak amacıyla başkanlığa aday olduğunu belirtti. Gazetecilik meslek ilkelerini ve gazetecilerin haklarını savunacağını vurgulayan Tunçdemir, gazetecilik mesleğine layık olduğu değeri getirmek istediğini ifade etti. Tecrübeli bir ekip ile yola çıktığını ve meslektaşlarının sorunlarını iyi bildiğini dile getiren Tunçdemir, destek istediği meslektaşlarına olan güvenini ve saygısını aktardı. Rakibi Orhan Aşan'a başarı dileklerini ileterek, seçimlerin gazetecilik camiasına hayırlı olmasını temenni etti.

UĞUR TUNÇ DEMİR MESLEKTAŞLARININ DESTEĞİNİ BEKLİYOR

Uzun yıllar sektörde yer alan bir ekip ile seçimlere hazırlandıklarını belirten Tunçdemir, sektörün sorunlarına vakıf olduklarını ve çözüm yollarını bildiklerini ifade etti. Meslek büyüklerinin tecrübelerine ve genç gazetecilerin dinamizmine güvendiklerini dile getirdi. Rakip aday Orhan Aşan'a başarılar dileyen Tunçdemir, seçimlerin gazetecilik camiası için hayırlı olmasını diledi ve 30 Temmuz'da Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılacak genel kurulda meslektaşlarının desteğini beklediğini belirtti.

Tunçdemir yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verdi; 

“Saygıdeğer meslektaşlarımız; 1998 Yılında büyük emeklerle kurulan, bölgemizin etkili ve köklü gazetecilik meslek örgütü olan Vangölü Gazeteciler Cemiyeti'ni bir adım daha öteye taşımak için bir yola çıkmış bulunmaktayız. "Gazetecilik ve gazeteciler bizim 'kırmızı' çizgimizdir" diyerek çıktığımız bu yolda, kırmızı liste ile seçime gireceğimizi, tarafsız ve hakkaniyetli bir şekilde meslek örgütümüzü temsil edeceğimizi, gazetecilerin özlük haklarını sonuna kadar savunacağımızı, bu önemli ve onurlu mesleği hak ettiği yerlere taşıyacağımızı kamuoyunun huzurunda deklare etmek isteriz.

Yıllardır sektörün içerisinde olan bir ekip ile çıktığımız bu yolda tüm meslektaşlarımızın sorunlarını da çözüm yollarını da çok iyi biliyoruz. Meslek büyüklerimizin engin tecrübelerine, gençlerimizin sinerjisine, kalemimizin gücüne güveniyoruz. "Rekabetin olduğu yerde başarı da vardır” düşüncesiyle çıktığımız bu yolda bizden önce adaylığını açıklayan sevgili meslektaşımız Orhan Aşan ve değerli yönetimine de başarılar dileriz. Kazananın gazeteciler olduğu, kaybedeninin ise olmadığı bu seçimlerin camiamıza hayırlı olmasını temenni ederiz. Bu duygu ve düşüncelerle 30 Temmuz günü saat 10:00'da Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilecek olan Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kurulunda desteklerinizi bekler, hepinize teşekkür ederiz.”

SEÇİMLERİN NASIL SONUÇLANACAĞI MERAK KONUSU OLDU

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti'nin kritik seçim sürecinde, başkanlık için yarışan Uğur Tunçdemir'in adaylığı, meslektaşları arasında heyecan yarattı ve seçimlerin nasıl sonuçlanacağı merak konusu oldu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem