UDER Çocuk Hakları İçin Gönüllüler Projesi ile desteklenmeye hak kazandı

UDER Çocuk Hakları İçin Gönüllüler Projesi ile desteklenmeye hak kazandı

Genel 19.12.2023 12:20:09 0
UDER Çocuk Hakları İçin Gönüllüler Projesi ile desteklenmeye hak kazandı
Tarih: 19.12.2023 12:20 Güncelleme: 19.12.2023 12:20
Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 2023 Proje Destek Programı kapsamında, UDER-Ulusal Çocuk Hakları Derneği tarafından hayata geçirilen "Çocuk Hakları İçin Gönüllüler" isimli projesi desteklenmeye uygun görüldü. Bu destekle birlikte toplamda bin öğrenci, 750 veli ve 250 öğretmene yönelik çocuk hakları çalışması düzenlenecek.
Çocuk Hakları İçin Gönüllüler Projesi, çocukların haklarının korunması ve farkındalığın artırılması amacıyla 8 aylık bir süre boyunca Ağrı ve ilçelerinde hayata geçirilecek. Bu süre zarfında seminerler, toplantılar düzenlenerek çocuk hakları konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılacak. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler arasında etkileşim sağlanarak çocuk haklarına yönelik bilgi ve farkındalık artırılacak, böylece çocukların yaşamlarında olumlu değişimler sağlanması hedeflenecek.
UDER Başkanı Yusuf Yıldırım, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Çocuk haklarının korunması ve geliştirilmesi toplumumuzun en önemli sorumluluklarından biridir. Bu değerli projenin desteklenmesiyle birlikte, çocukların güvende, sevgi dolu bir ortamda büyümelerini sağlamak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Ağrı ve ilçelerinde gerçekleştireceğimiz seminerler ve toplantılar ile çocukların haklarını daha iyi anlamalarını ve korumalarını sağlayacak bilgi ve farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, çocuk haklarına yönelik farkındalığın artması ve çocukların güvende hissetmeleri için önemli bir adım atılmış olacak. UDER olarak, bu değerli destekten dolayı Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne teşekkürlerimizi sunarız.”
Projenin onaylanmasının ardından Ağrı Vali Yardımcısı Ahmet Vezir Baycar ve UDER Başkanı Yusuf Yıldırım arasında proje protokolü imzalandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

Anadolu Karate Ligi'nde İstanbul'da Nefes Kesen Mücadeleler!


Van Spor

MHK Başkanı Gündoğdu'nun Görevine Devam Ettiği Açıklandı: TFF'den İstifa İddialarına Yalanlama


Van Spor

Fenerbahçe'de Yeni Dönem: Sadettin Saran Resmen Başkan


Van Spor

Futbol Dünyasını Sarsan İddia: Aydınus'tan MHK ve Hakem Kardeşler İçin Bomba Açıklamalar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ