Uçurtmalar bu kez Sıraç için havalandı

Uçurtmalar bu kez Sıraç için havalandı

Genel 13.09.2025 10:35:28 0
Uçurtmalar bu kez Sıraç için havalandı
Tarih: 13.09.2025 10:35 Güncelleme: 13.09.2025 10:35
Erzurum’da lösemi teşhisi konulan ve sonrasında ilik nakli yapılan yedi yaşındaki Sıraç Bayraktutar’a köy okulu çocukları ve Kızılay gönüllüleri uçurtma sürprizi yaptı.
Türk Kızılay Palandöken Şubesi gönüllüleri, lösemi teşhisi konulmasının ardından ilik nakli yapılan 7 yaşındaki Sıraç Bayraktutar’ı yalnız bırakmadı ve ona moral olması için bir program düzenledi. Lösemi tanısı konulan Sıraç Bayraktutar, 3 yıl süren zorlu tedavi sürecinin ardından ilik nakli oldu. Olumlu geçen nakil sonrası, kendisine destek olmak isteyen Türk Kızılay Palandöken Şubesi gönüllüleri, onu ve ailesini bir köy okulunun bahçesinde misafir etti, çocuklar hep birlikte uçurtma uçurdu ve pamuk şekeri yediler. Bu arada bir hayırsever işadamı da Sıraç’a dizüstü bilgisayar hediye etti.
Köy çocukları da sevindi
Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Güzelova Mahallesi’nde Kızılay amblemli uçurtmalar uçuruldu, gökyüzü renklendirildi. Dağıtılan uçurtmaları gökyüzüne uçurulurken, çocuklara pamuk şeker ikram edildi. Tedavi süreci devam eden ve hijyen noktasında hassas bir dönem geçirmesi nedeniyle etkinliği uzaktan izleyen Sıraç Bayraktutar, çok mutlu olduğunu söyledi.
"Ona destek olmak istedik"
Türk Kızılay Palandöken Şubesi Başkanı Muhammet İkbal Çiçek, 3 yıl önce tanıdıkları Sıraç’a ilik nakli yapıldığını belirterek "Onu ve ailesini bu hassas dönemde desteklemek istedik. Çocuklarımızla uçurtmalar ve pamuk şekerlerle Sıraç’ın iyileşmesini kutladık. Sıraç’la 3 senede can bağı oluştu. Çok şükür bir sene daha dikkatli olursa bundan sonra Sıraç hayatına güzel bir şekilde devam edecek. Çocuklarımızla birlikte burada destek olup iyileşmesini kutlamak istedik" dedi.
"Çocuğum çok mutlu oldu"
Sıraç’ın annesi Serpil Bayraktutar, çocuklarına zorlu bir süreç sonrası ilik nakli yapıldığını ve olumlu sonuçlandığını vurgulayarak "Kızılay gönüllülerine çok teşekkür ederim. Bize çok güzel bir sürpriz yaptılar. Sıraç çok sevindi, biz çok sevindik. Çok mutlu olduk. Bu hastalıkta mutluluk çok önemli. Çok zorlu bir süreç. Nakil süreci çok zorlu. Bizlere bu süreçte desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Tüm çocuklar şifa bulur inşallah" şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ