Tarih: 31.07.2024 17:49

Uçak Fiyatlarında Zam Şoku: Van'dan Uçuşlar Cep Yakacak!

Facebook Twitter Linked-in

YÜKSELEN UÇAK BİLETİ FİYATLARI

Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus, 1 Ağustos'tan itibaren iç hat uçuşlarında tavan ücretlere zam yaparak, uçak biletlerinin fiyatını artırdı. Van gibi havayolu ulaşımında sıkıntıların yaşandığı bölgelerde, bu zamla birlikte bilet fiyatlarının daha da yükselmesi bekleniyor. 

TAVAN FİYATLARA ZAM GELDİ

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), 2013 yılında belirlediği iç hat bilet tavan fiyatlarına ilk defa zam yaptı. Daha önce 3 bin 253 lira olan tavan fiyat, artık 4 bin 3 lira olarak uygulanacak. THY ve Pegasus, zamlı yeni tavan fiyatları uçuş tarifelerine hemen ekledi. Artık biletlerin yüzde 80'lik kısmının fiyatı 2 bin 503 TL olarak belirlenecek; geri kalan yüzde 20'lik kısım ise tavan fiyat olan 4 bin 3 TL'den satışa sunulacak. 

VAN'DAN UÇAK BİLET FİYATLARI NE DURUMDA?

Van'dan Türkiye'nin çeşitli şehirlerine uçuşlar bulmak mümkün. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlere direkt seferler mevcut. Bununla birlikte, bilet fiyatları her geçen gün artış gösteriyor. Aktarmalı uçuş biletleri ise 12 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Van'dan çeşitli şehirlere en ucuz uçuş bilet fiyatları şu şekilde:

- Van-İstanbul en ucuz bilet fiyatı: 2 bin 577 TL
- Van-Ankara en ucuz bilet fiyatı: 2 bin 577 TL
- Van-İzmir en ucuz bilet fiyatı: 3 bin 757 TL
- Van-Adana en ucuz bilet fiyatı: 2 bin 577 TL
- Van-Antalya en ucuz bilet fiyatı: 3 bin 588 TL
- Van-Trabzon en ucuz bilet fiyatı: 4 bin 275 TL

Bu fiyatların yakın zamanda daha da artması öngörülüyor. Van ve çevresindeki halk için uçak biletleri büyük bir mali yük teşkil ediyor ve zammın ardından bu durum daha da zorlayıcı bir hale gelecek.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —