Üç Büyükler Avrupa Ligi'nde Tarihi Buluşma! İlk Kez Aynı Kupada Mücadele Edecekler

Türk devleri Avrupa'da tarihi buluşma.

Spor 30.08.2024 17:39:00 0
Üç Büyükler Avrupa Ligi
Tarih: 30.08.2024 17:40

ÜÇ BÜYÜKLER AYNI TURNUVADA İLK KEZ KAPIŞACAK

UEFA Avrupa Ligi'nde kura çekimi tamamlandı. Türk futbolunun zirvesindeki kulüpler Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, bu sefer aynı Avrupa arenasında mücadele edecekler. Bu, Türkiye'den üç büyük kulübün aynı uluslararası turnuvada yer aldıkları ilk an olarak futbol tarihindeki yerini alıyor. Futbolseverler bu eşsiz buluşmayı büyük bir merak ve heyecanla karşıladı.

KURA ÇEKİMİ GERÇEKLEŞTİ

UEFA Avrupa Ligi kura çekiminde temsilcilerimiz Fenerbahçe 2. torbada, Galatasaray 3. torbada ve Beşiktaş ise 4. torbada yer alarak rakiplerini öğrendiler. Kurada, takımlarımızın her biri farklı torbalardan ikişer takımla eşleşti ve aynı ülkenin ekipleri birbiriyle karşılaşmaktan kaçınmış oldu. Bugün saat 14.00'te gerçekleştirilen çekiliş sonucu bu heyecan verici yolculuk için ilk adımı attık.

TEMSİLCİLERİMİZİN RAKİPLERİ

Avrupa'daki mücadelenin son derece çetin geçeceğini şimdiden gösteren eşleşmelerde Fenerbahçe'nin grubunda Slavia Prag, Manchester United gibi devlerle yanı sıra, Lyon, AZ Alkmaar gibi güçlü rakipler de yer alıyor. Galatasaray bir yandan Tottenham ve Ajax gibi köklü kulüplerle eşleşirken, diğer yandan PAOK, Malmö gibi rakiplerle yüzleşecek. Beşiktaş ise Eintracht Frankfurt, Maccabi Tel Aviv, Bodo/Glimt gibi takımlarla grup maçlarında kozlarını paylaşacak. Her üç Türk temsilcisi, bu zorlu rakipler karşısında ülkemizin futbol başarısını Avrupa sahnesine taşımak için ter dökecek.