Tuşba Yükseliyor: Yeni Hükümet Konutu Hizmete Hazır!

Tuşba'ya müdern hükümet konağı yakında açılıyor.

Van Haberleri 24.10.2024 08:44:00 0
Tuşba Yükseliyor: Yeni Hükümet Konutu Hizmete Hazır!
Tarih: 24.10.2024 08:46

VAN'IN TUŞBA İLÇESİNE MODERN KONAĞIN İNŞASI SON AŞAMADA

Van'ın Tuşba ilçesi için planlanan modern hükümet konağı inşaatında sona yaklaşıldığı bildirildi. Tuşba Belediyesi yanında yükselen ve 3 katlı olacak olan kaymakamlık binası için hummalı bir çalışma yürütülüyor.

VAN YATIRIM İZLEME VE KOORDİNASYON BAŞKANLIĞI ÖNCÜLÜĞÜNDE DEV PROJE

Van Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nın sürdürdüğü kamu yatırımları arasında önemli bir yer tutan bu proje kapsamında ilçeye modern bir kaymakamlık binası kazandırılıyor. Yapı, Tuşba Belediyesi'nin bitişiğindeki 6 bin 663 metrekarelik alanda inşa ediliyor ve geçtiğimiz yıl Nisan ayında başlatılan çalışmaların sonuna gelindiği aktarıldı.

ÇOK AMAÇLI MODERN KONAK YÜKSELİYOR

Yeni hükümet konaklarının tamamlanmasıyla birlikte, birçok kamu biriminin tek çatı altında hizmet vereceği ve vatandaşların kamu hizmetlerine daha kolay ulaşması sağlanarak, zamandan tasarruf edilmesi ve daha verimli bir kamu hizmetinin sunulması hedefleniyor.

TUŞBA İLÇE YÖNETİCİLERİNDEN İNŞAAT ALANINA ZİYARET

Tuşba Kaymakamı Musa Göktaş ve beraberinde SGK Van İl Müdürü Abidin Göksay, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Geylani ile birlikte inşaat alanını ziyaret ederek yüklenici firmayla görüştü ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İNŞAATIN ÖZELLİKLERİ VE İÇERDİĞİ İMKANLAR

Projede vatandaşların rahatı için her şey düşünülerek plânlanmış ve konakta çok amaçlı konferans ve toplantı salonu, otopark alanı, tören alanı, engelli ve yaşlı vatandaşlar için asansör gibi özellikler yer alacak. Bitirildiğinde değişik lokasyonlardaki kurumlar tek çatı altında toplanacak ve vatandaşlara modern kamu hizmetleri sunulacak.

AÇILIŞININ ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA YAPILMASI PLANLANIYOR

2023 yılı başında ihalesi gerçekleştirilen ve temeli atılan hükümet konağının, yakın aylarda tamamlanıp hizmete açılması bekleniyor. Böylece, bu modern yapıya sahip olacak Tuşba ilçesi, kamu hizmetlerinde yeni bir döneme girecek.

TUŞBA KAYMAKAMI VE HEYETİNDEN İNŞAATA ZİYARET

Kaymakam Musa Göktaş önderliğindeki heyet, konu hakkında fikir sahibi olmak amacıyla inşaa edilen Tuşba Kaymakamlık Hizmet Binası'nda incelemelerde bulundu ve proje hakkında yetkililerden detaylı bilgi aldı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem