Tuşba Belediyesi Halkın 30 Bin Litre Mazotunu Kime Peşkeş Çekti

Tuşbalılar hizmet beklerken DEM'li Başkan Hanım Akkoş, belediyenin araçlarını ve mazotunu DEM'li başka belediyelere peşkeş çekiyor.

Van Haberleri 4.09.2024 18:26:00 0
Tuşba Belediyesi Halkın 30 Bin Litre Mazotunu Kime Peşkeş Çekti
Tarih: 04.09.2024 18:36 Güncelleme: 04.09.2024 20:21

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van'ın Tuşba İlçesinin DEM'li Belediye Başkanı Hanım Akkoş ve DEM'li Belediye Meclis Üyeleri Tuşba Belediyesi'ne ait araçları ve kaynakları DEM'li başka belediyelere dağıtıyor.

TUŞBALILARIN KAYNAKLARI DEMLİ BAŞKA BELEDİYELERE

Tuşba halkının hakkı olan, Belediyesi'nin imkanları ile ilçeye hizmet etmek yerine, DEM'li belediyelere dağıtan DEM'li Başkan Hanım Akkoş ve Belediye Meclis Üyeleri, "halk için geldik" diyerek halkın hakkını DEM'li belediyelere peşkeş çekerek görevlerini kötüye kullanıyor.

TUŞBADA ÇÖPLER TOPLANMIYOR

Çöplerin toplanmama nedeni ortaya çıktı. Tuşba'da çöpler toplanmayı beklerken, DEM'li Belediye yönetimi çöp kamyonunu Tatvan Belediyesi'ne göndermiş.

FORD PİCK-UP BAHÇESARAY BELEDİYESİNE

Hanım Akkoş başkanlığında toplanan Tuşba Belediye Meclisi 04 Temmuz 2024 tarihinde yaptığı toplantıda, AK Partili üyelerin muhalefetine rağmen, DEM'li üyelerin oyları ile 182 sayılı kararı alarak Tuşba Belediyesi mülkü olan 65 KA 149 Plakalı Fort Pikap'ı Bahçesaray Belediyesi'ne 12 aylığına bedelsiz olarak tahsis etti.

FORD CARGO KAMYON TATVAN BELEDİYESİNE

Tuşba Belediyesi imkanlarını DEM'li başka belediyelere dağıtmaya devam etti. Bu kez de sıraya Tatvan Belediyesi girdi. Yine AK Partili üyelerin muhalefetine rağmen, DEM'li üyelerin oyları ile 183 sayılı Meclis kararını alarak Tuşba Belediyesi'nin mülkü olan 65 KC 451 plakalı ford cargo çöp kamyonunu Tatvan Belediyesi'ne 3 aylığına bedelsiz olarak tahsis etti.

İPEKYOLU BELEDİYESİNE 30 BİN LİTRE MAZOT PEŞKEŞ ÇEKİLDİ

Bu kez de Tuşba Belediyesi'nin imkanlarının peşkeş çekildiği adres İpekyolu Belediyesi oldu. 

Tuşba Belediyesi'nden mazot dilenciliği yapan İpekyolu Belediyesi'nin DEM'li Başkanı Cevdet Altındağ'a Tuşba halkının kaynakları peşkeş çekildi.

AK Partili meclis üyelerinin muhalefetine rağmen, DEM'li üyelerinin oyları 184 nolu Meclis kararını alarak, Tuşba Belediyesi kaynaklarıyla satın alınan 30 bin litre mazotun  İpekyolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüklerinde yürütülen işlerde kullanılmak üzere peşkeş çekildi.

 

TUŞBALILAR ARAÇLAR VE MAZOT NEREDE KULLANILIYOR?

Halk, Tuşba Belediyesi'nin 04 Temmuz 2024 tarihli meclis toplantısında alınan 182 ve 183 numaraları ile alınan kararlar doğrultusunda tahsis edilen araçların ilgili belediyelerde hizmet verip vermediğinin ve 184 numaralı karar doğrultusunda İpekyolu Belediyesi'ne peşkeş çekilen mazotun anılan işlerde kullanılıp kullanılmadığının araştırılmasını istiyor.

İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLER SORUYOR: HANİ PARANIZ YOKTU?

Tuşba Belediyesi'nden işten çıkarılan işçiler"Maaş döyecek paramız yok diyerek bizi işten çıkardınız. Şimdi de İpekyolu belediyesine 30 bin litre mazotu peşkeş çektiniz. Hani paranız yoktu? Yalanınız batsın.." dedi.

MAZOTUMUZU VE ARAÇLARIMIZI İSTİYORUZ!

Gazetemizi arayan Tuşbalılar şu ifadeleri kullandı: 

"Tuşba Belediye kaynaklarını hizmet ve yatırıma çok ihtiyacı olan ilçemiz için değerlendirmek yerine, bizim için gelen kaynakları DEM'li başka belediyelere aktarılmasını istemiyoruz.

Tuşba'da çöpler doğru düzgün toplanmazken, çöp kamyonunun Tatvan Belediyesi'nde ne işi var?

İpekyolu Belediyesi Van'ın geliri en yüksek belediyesi, Utanmadan ve yüzleri kızarmadan gelip Tuşba Belediyesi'nin ve Tuşba halkının 30 bin litre mazotuna çökmüşler.

Mazotumuzun iade edilmesini, Bahçesaray ve Tatvan'a gönderilen araçların geri getirilmesini istiyoruz."

BELEDİYE KANUNU NE DİYOR?

5393 Sayılı Belediye Kanununun 75. Maddesi nin giriş parağrafında “ Belediye görev ve sorumluluk alanına giren konularda diğer kurum kuruluşlara destekte bulunabilir. Belediyenin görev ve sorumluluk alanı ilçe sınırlarıdır" diyor. 

İpekyolu Belediyesi, Bahçesaray Belediyesi ve Tatvan Belediyesi Tuşba Belediyesi sorumluluk alanı sınırları dışında olduğuna göre, hem Tuşba halkının hakları peşkeş çekilmiş, hem de Belediye Kanununa göre, kanunsuz bir işlem yapılarak görev kötüye kullanılmıştır.

Belediye Meclisi yasa koyucu değildir ve bu nedenle her konuda karar alamaz. Sadece kanunda belirtilen sınırlar içerisindeki görev ve sorumlulukları ile ilgili kararlar alabilir.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem