TUSAŞ'a Hain Saldırı: Türkiye, Umut Dolu Dönemde Acı Bir Saldırıyla Sarsıldı !

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bics Zirvesi'nde olduğu sırada Terör saldırısı Türkiyeyi Sarstı.

Asayiş 23.10.2024 19:57:00 0
TUSAŞ
Tarih: 23.10.2024 20:13 Güncelleme: 23.10.2024 20:33

TÜRKİYE BARIŞ RÜZGARLARI İLE ÇALKALANIRKEN TERÖR SALDIRISI GERÇEKLEŞTİ

Türkiye'deki barış ortamının yaşandığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BRICS Zirvesi için yurt dışında olduğu bir dönemde, İstanbul'da devam eden savunma sanayii fuarı sırasında Ankara'da terör saldırısı gerçekleşti. Bu saldırının gerçekleşme zamanının seçilmişi şüpheleri artırdı.

ANKARA'DA TUSAŞ' AĞIR SİLAHLI SALDIRI

Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) 3 teröristin ağır silahlarla düzenlediği saldırı sonucunda patlamalar ve çatışmalar meydana geldi. Olay yerine hemen güvenlik güçleri sevk edildi.

İÇİŞLERİ BAKANININ AÇIKLAMALARI VE SORU İŞARETLERİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, saldırı sonucunda şehit ve yaralılar olduğu bilgisinin ardından meydana gelen ciddi soru işaretleri, saldırının zamanlamasının dikkat çekici olduğunu gösteriyor.

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ'DEN BARİŞ ÇAĞRISI

Türkiye'de ekim ayı başlarından itibaren yaşanan barış ve diyalog ortamında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti'ye barış çağrısı yaparak DEM Grubu'nda konuşarak PKK terör örgütünün lağv edilmesi gerektiğini ifade etti. Bu çağrının ülkede büyük bir heyecan oluşturduğu ve uzun süredir devam eden çatışmalara bir son verilebileceği umudunu kuvvetlendirdiği rapor edildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BRICS ZİRVESİ'NDE

Barış rüzgarlarının estiği bu dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi çok önemli bir platformda temsil etmek üzere BRICS Zirvesi için Tataristan'a gitti. Erdoğan'ın, zirvede, global ekonomik meselelerde elle tutulur katkılarda bulunacak.

İSTANBUL'DAKİ ULUSLARARASI SAVUNMA SANAYİİ FUARI

İstanbul'da düzenlenen ve Türkiye'nin savunma sanayiini dünya çapında temsil ettiği SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı sürerken, bu alanda önemli bir kuruluş olan TUSAŞ'ın saldırıya uğramasının uluslararası arenada tartışmalara yol açtığı gözleniyor.

İSRAİL-ABD İŞ BİRLİĞİ İDDİALARI

Yapılan saldırının zamanlaması ve hedefi, Türkiye'nin savunma sanayisindeki bağımsız yükselişiyle ilişkilendirilirken, bölgesel konulardaki tutumu nedeniyle İsrail ve ABD ile olan ilişkilerdeki şüphelerin artışına neden oldu.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem