TUSAŞ'a Alçakça Saldırı: 5 Kahraman Vatan Evladını Kaybettik

Terör saldırısı TUSAŞ'a acı kayıplar yaşattı.

Asayiş 24.10.2024 00:12:00 0
TUSAŞ
Tarih: 24.10.2024 00:21

ANKARA'DAKİ TUSAŞ TESİSİNE TERÖR SALDIRISI: 5 ŞEHİT, 22 YARALI

Türkiye'nin önde gelen savunma sanayii kuruluşlarından Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yapılan menfur terör saldırısında 5 kişi hayatını kaybederken, 22 kişi de yaralandı.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ VE MESLEKLERİ AÇIKLANDI

Güvenlik güçlerinin yapmış olduğu incelemeler neticesinde saldırıda hayatını kaybeden şehitlerin isimleri ve görevleri belirlendi. Şehitler arasında TUSAŞ'ta kalite kontrol görevlisi olan Cengiz Coşkun, Makina Mühendisi Zahide Güçlü, TUSAŞ personeli Hasan Hüseyin Canbaz, güvenlik görevlisi Atakan Şahin Erdoğan ve taksi şoförü Murat Arslan bulunuyor. Yaralılar ise çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

EŞİNDEN GELEN ÇİÇEK İÇİN GİTTİ, SALDIRIDA ŞEHİT DÜŞTÜ

Olaya ilişkin yürek burkan detaylardan biri de şehit Zahide Güçlü'nün, eşinin gönderdiği çiçeği teslim almak üzere tesisin girişinde olması ve tam bu sırada terör saldırısına maruz kalmasıydı.

TERÖRİSTLERİN KORKUNÇ PLANI: TAKSİCİYİ ÖLDÜRÜP BAGAJDA SAKLADILAR

Saldırıya ilişkin alınan ifadelerde terör eylemini gerçekleştiren kişilerin, Kahramankazan ilçesindeki bir taksi durağında çalışan Arslan Taksi Durağı'na ait taksiye binerek taksi şoförü Murat Arslan'ı öldürdükleri ve cesedini aracın bagajına sakladıkları ortaya çıktı. Bu olayın dehşetini ve teröristlerin soğukkanlılığını gözler önüne sermesi, halkı ve yetkilileri derinden etkiledi.