TUSAŞ'a Alçak Saldırı: PKK'lı İki Teröristin Kimlikleri Deşifre Edildi!

Tusaş saldırısında teröristlerin kimlikleri açıklandı.

Asayiş 24.10.2024 22:09:00 0
TUSAŞ
Tarih: 24.10.2024 22:13

Türkiye'nin havacılık ve savunma sanayiinin önde gelen kuruluşlarından TUSAŞ'a yapılan ihanet dolu saldırının failleri ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, saldırıyı düzenleyen teröristler PKK örgütü mensubu olarak tespit edildi.

ERKEK TERÖRİST BELLİ OLDU: PKK ÜYESİ ROJGER KOD ADLI ALİ ÖREK

Erkek teröristin kimliği, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan son dakika açıklamasıyla netleşti. Buna göre, Ankara Kahramankazan'da bulunan TUSAŞ tesisine gerçekleştirilen saldırıda ölü ele geçirilen erkek teröristin, PKK terör örgütü üyesi "Rojger" kod adlı Ali Örek olduğu belirlendi. Yerlikaya, aynı zamanda kadın teröristin kimliğinin de saptanması için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA: “KADIN TERÖRİSTİN KİMLİĞİ TESPİT EDİLİYOR”

Yerlikaya, yaşanan menfur saldırı sonrası teröristlerin kimliklerini deşifre etmek için yürütülen soruşturmaya dair gelişmeleri vatandaşlarla sosyal medya üzerinden paylaştı. Erkek teröristin PKK mensubu olduğunun tespit edildiğini belirtirken, kadın teröristin kimlik tespiti çalışmalarının da devam ettiğini ifade etti.

KADIN TERÖRİST DE İFŞA OLDU: PKK ÜYESİ MİNE SEVJİN ALÇİÇEK

Bakan Yerlikaya'nın yapmış olduğu ikinci bir açıklamada ise kadın teröristin de kimliği açığa çıktı. Söz konusu kadın teröristin PKK üyesi Mine Sevjin Alçiçek olduğu bilgisi verildi. Böylece saldırının her iki failinin de PKK terör örgütü mensubu oldukları netleşti.

HDP KÖKENLİ KADIN TERÖRİST

Kadın teröristin geçmişte siyaset yapmış olduğu ve HDP Hakkari eski Merkez İlçe Eş Başkanı olduğu da soruşturma kapsamında ortaya çıktı. Bu detay, terör ile siyaset arasındaki bağlar konusunda yürütülen tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem