TUSAŞ Saldırısının Ardından Teröre Ağır Darbe: 140 Terörist Etkisiz Hale Getirildi!

TUSAŞ'ın Acı Kaybı Adaletle Buluşuyor: 4 Günde 140 Terörist Etkisiz!

Asayiş 27.10.2024 20:24:00 0
TUSAŞ Saldırısının Ardından Teröre Ağır Darbe: 140 Terörist Etkisiz Hale Getirildi!
Tarih: 27.10.2024 20:29

HAVA HAREKATLARI SÜRÜYOR

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Ankara'daki tesislerine yapılan alçakça terör saldırısının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başlattığı yakın hava harekatları kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Saldırının ardından geçen dört gün boyunca 140 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

KAPSAMLI İSTİHBARAT VE KOORDİNASYON

Söz konusu saldırı sonrası, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Milli İstihbarat Teşkilatı'nın koordineli çalışmaları sonucunda, Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde bulunan terör örgütü PKK/YPG'nin bina, silah ve mühimmat depoları hedef alındı, önemli ölçüde zarar verildi.

TERÖR HEDEFLERİNE YOĞUN BOMBARDIMAN

23 Ekim'de TSK tarafından başlatılan hava harekatı neticesinde Irak'ın kuzeyinde 29, Suriye'nin kuzeyinde ise 18 olmak üzere toplamda 47 terör hedefinin imha edildiği, aralarında üst düzey isimlerin de olduğu 59 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi. Ardından yapılan bir diğer saldırıda daha Hakurk, Gara, Kandil ve Sincar bölgelerindeki 34 hedefin imha edilerek, 30 PKK'lı teröristin daha etkisiz hale getirildiği açıklandı.

TERÖRİSTLER HAREKET ALANI KAYBEDİYOR

24 Ekim tarihinde gerçekleşen operasyonda Irak'ın kuzeyinde 7 ve Suriye'nin kuzeyinde 11 olmak üzere 18 PKK/YPG mensubunun etkisiz hale getirildiği belirtildi. Ertesi günlerde de Suriye'deki Fırat Kalkanı, Barış Pınarı ve Münbiç bölgelerinde terör hedeflerinin vurulmaya devam ettiği, 17 PKK/YPG'li teröristin daha öldürüldüğü, operasyonların 27 Ekim'de de sürdüğü ve 15 PKK/YPG'lının etkisiz hale getirildiği bilgisi paylaşıldı.

ANKA SİHA'LAR TERÖRLE MÜCADELEDE ÖN SAFA ÇIKTI

Son olarak, TUSAŞ'ın düzenlenen alçakça saldırısına yanıt olarak Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki 157 noktanın havadan ve karadan vurulduğu, terör örgütü PKK/YPG'nin kullanımındaki tüm terör inleri ve tesislerinin yerle bir edildiği belirtildi. Terör kamplarının yanı sıra, inleri ve depoları da hedef alındığı bildirildi. Yapılan harekatlarda yerli ve milli mühimmat kullanılırken, TUSAŞ üretimi ANKA SİHA'ların da aktif görev aldığı ifade edildi.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem