Türkmenoğlu: 'Vanlı İşçilerin Umuduyla Oynanmasına İzin Verilmemeli!'

Van'da işçilerin hakları gözardı edilemez!

Van Haberleri 8.08.2024 12:08:00 0
Türkmenoğlu:
Tarih: 08.08.2024 12:15 Güncelleme: 08.08.2024 13:41

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van'da DEM'li belediyeler tarafından işten çıkarılan işçilerin ekmeği ve emeğiyle oynanmasını doğru bulmadığını söyleyen AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, “insanların umudu, geleceği ve hayali ile oynamak doğru değildir” dedi 

“EMEK VE EKMEK İLE OYNANMASINA KARŞIYIM”

Van'da siyasi arenada işçi hakları ve iş güvenceleri üzerine tartışmalar yükseliyor. Yerel bir siyasetçi olan Türkmenoğlu, işçi haklarının ve iş güvencesinin önemini vurgulayarak, işçilerin emekleri ve ekmekleriyle oynanmasına kesin bir dille karşı çıktığını ifade etti.

Türkmenoğlu, geçmişte yaşanan benzer olaylarda işe alınan kişilerin, bir sonraki dönemde AK Parti  Belediye Başkanı tarafından işten çıkarılmadığını ve insanların hayatlarıyla oynanmasının etik olmadığını dile getirdi.

 

UYGULAMALAR VE SONUÇLAR

31 Mart 2024 tarihinde seçilen belediye başkanları, çok sayıda kişiyi işten çıkardı. Bu durumun yarattığı mağduriyet ve işçi haklarına olan etkisi, sendikalar tarafından yakından takip ediliyor.

Türkmenoğlu, işçilerin haklarının korunması gerektiğini ve mevzuatın açık olduğunu, işçilerin ekmekleriyle oynamanın kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, keşke yaşananların aksine bir yönde ilerleme kaydedilmiş olsaydı diye temenni etti. 

AK Parti olarak umutları ve hayalleri destekleyip, gerçekleşmesine çalıştığını ve işçi haklarının önemine dair duruşunu ifade etti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi