Türkmenoğlu, Van'da İşten Çıkarılan İşçileri Meclis'e Taşıyacak ve DEM Parti ile Görüşecek

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van'da belediyelerden işten çıkarılan işçilerin sorununu Meclis gündemine getireceğini açıkladı.

Van Haberleri 20.01.2026 23:45:00 0
Türkmenoğlu, Van
Tarih: 20.01.2026 23:57 Güncelleme: 20.01.2026 23:57

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van'da belediyelerden işten çıkarılan işçilerin sorununu Meclis gündemine getireceğini açıkladı. Türkmenoğlu, çözüm için DEM Partili milletvekilleriyle uzlaşı arayacağını belirtti.

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van'da belediyelerden işten çıkarılan işçilerin durumunu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıyacağını duyurdu. Çözüm için diyalog ve uzlaşı vurgusu yapan Türkmenoğlu, konuyu DEM Partili milletvekilleriyle görüşeceğini ifade etti.

Van'da görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir otelde düzenlenen kahvaltı programında bir araya gelen Türkmenoğlu, kentin güncel meselelerine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

“Mağduriyetlerin Giderilmesi İçin Adım Atacağız”

Toplantıda sözlerine Van'daki son gelişmeleri değerlendirerek başlayan Türkmenoğlu, özellikle belediyelerde yaşanan işten çıkarmaların yarattığı mağduriyete dikkat çekti. İşçilerin haklarının korunması ve sorunun çözülmesi noktasında sorumluluk almaya hazır olduklarını belirten Türkmenoğlu, "Bu konu, bölgemiz için büyük önem taşıyor" dedi.

“Meclis'te DEM Parti ile Görüşeceğim”

Yaşanan sorunun çözümünde parlamentonun etkin rol oynayabileceğini kaydeden Türkmenoğlu, şu açıklamayı yaptı:
“Belediyelerden işten çıkarılan işçilerle ilgili olarak en kısa sürede TBMM'de girişimde bulunacağım. Bu süreci sağduyu ve uzlaşıyla yönetmek istiyoruz. Bu amaçla Meclis'teki DEM Partili milletvekilleriyle de görüşerek, mağduriyetleri giderecek bir çözüm yolu arayacağız.”

Uzlaşı Çağrısı ve Sonraki Süreç

Türkmenoğlu, yapıcı bir diyalog süreci başlatılması halinde sorunun kısa sürede çözüme kavuşturulabileceğine inandığını söyledi. Milletvekili Türkmenoğlu'nun bu açıklaması, işten çıkarılan yüzlerce işçi ve aileleri için umut ışığı olurken, Van siyasetinde yeni bir diyalog kapısının aralanabileceği yorumlarına da neden oldu. Sürecin TBMM'de nasıl ilerleyeceği ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ