Türkiye'ye AB'yle 5 Yıl Sonra İlk Kez Dışişleri Bakanları Zirvesi Daveti

Türkiye, AB ile yeni bir döneme adım attı.: 5 yıllık aranın ardından gerçekleşen davet.

Dünya 22.08.2024 21:18:00 0
Türkiye
Tarih: 22.08.2024 21:25 Güncelleme: 22.08.2024 21:34

ANKARA'YA TARIHI DAVET GELDİ

Avrupa Birliği'nden (AB), Türkiye'ye beş yıl aradan sonra tarihi bir davet ulaştı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın, 29 Ağustos tarihinde gerçekleşecek Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na katılmak üzere Brüksel'e gitmesi bekleniyor. Bu davet, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerde yeni bir dönemin habercisi olarak görülüyor.

TÜRKİYE, DIŞİŞLERİ BAKANLARI TOPLANTISINA DAVET EDİLDİ

Türkiye, AB ülkeleri arasında dış politika stratejilerinin tartışılacağı gayri resmi toplantısına katılacak. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın 29 Ağustos'ta Brüksel'de yapılacak görüşmelere katılması öngörülüyor. Bu, Ankara için son beş yıl içinde gelen ilk davet olup, Brüksel bu hamlesiyle AB'nin diyalog arayışı içinde olduğunu gösteriyor.

AB'NİN DIŞ POLİTİK STRATEJİLERİ TARTIŞILACAK

Gayriresmi  Dışişleri Bakanları toplantıları, AB'nin dış politika ve güvenlik stratejilerini koordine ederek, üye devletler arasında ortak bir görüş oluşturulmasına yardımcı olmaktadır. Bu toplantılar aynı zamanda AB'nin ortak dış politika hedeflerini belirlemek ve uygulamak için önemli bir platform olarak biliniyor. Dışişleri bakanları tarafından uluslararası konular üzerine serbestçe görüş alışverişinin yapıldığı bir ortam sağlanması amaçlanıyor.

TÜRKİYE DAVETİ OLUMLU KARŞILIYOR

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Türkiye'nin bu daveti olumlu karşıladığını ve bunun AB ile diyalog arayışının bir parçası olarak değerlendirildiğini ifade etti. Keçeli, Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na  katılımın, Türkiye-AB ilişkilerindeki tıkanıklığı açma yolunda bir başlangıç olarak değerlendirilmesini umduklarını belirtti. Ayrıca bu davetin, karşılıklı ilişkilerin güçlendirilmesi ve bölgesel ile küresel sorunlar karşısında işbirliğinin önemli olduğunun AB tarafından anlaşıldığına bir işaret olduğunu kaydetti.

ANKARA'NIN BEKLENTİLERİ NELER?

Dışişleri Bakanlığı, Toplantıları'nın ilişkilerde belirleyici bir rol oynamasını ve AB ile iş birliğinin her alanda sürekli ve sistemli hale getirilmesini bekliyor. Bakanlık, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi, vize serbestisi süreci gibi konularda somut adımların atılmasını umuyor ve Türkiye'nin AB katılım sürecinin canlandırılmasını istiyor.

TÜRKİYE SON KEZ 2019'DA DAVET EDİLMİŞTİ

Türkiye'nin AB Dış İlişkiler Konseyi'nin aldığı kararlar çerçevesinde Gymnich toplantısına son olarak 2019 yılı Şubat ayında davet edildiği kaydedildi. Bu süreç, ikili ilişkilerde önemli bir dönemin kapısını aralayabilir.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem