Türkiye'nin Suriye Hamlesi: Terör Örgütü PKK/YPG'yi Ortadan Kaldırma Planı Açıklandı

Türkiye'nin Suriye stratejisi: PK/YPG'yi tasfiye etme planı.

Asayiş 17.12.2024 13:35:00 0
Türkiye
Tarih: 17.12.2024 13:41 Güncelleme: 17.12.2024 13:35

Suriye'de yeni bir süreç başlıyor. Terör örgütleriyle mücadelede Türkiye, esaslı dört hedef üzerinden hareket ediyor. Bu çerçevede, özellikle YPG'li liderlerin ülkeden ayrılması, temel stratejiler arasında yer alıyor.

Tarihi bir dönüm noktasını simgeleyen zaferin ardından, Suriye'nin kapsamlı bir yeniden yapılandırma sürecine girdiği gözlemleniyor. Ülkenin terörden arındırılması, tüm etnik ve dini grupların barış içinde yaşaması için kritik adımlar atılıyor. Bu yeni dönemde Türkiye, Suriye'nin yeniden inşasında aktif bir rol üstleniyor.

Özellikle Suriye'nin kuzeydoğusuna yerleşen PKK/YPG terör örgütünün yok edilmesi, Türkiye'nin gündeminde üst sıralarda yer almakta. Türkiye bu konuda net bir tutum sergileyerek, terör örgütünün bölgeden temizlenmesi için kararlı adımlar atıyor.

SURİYE İÇİN TÜRKİYE'NİN 4 ANA HEDEFİ

Türkiye'nin Suriye politikasında belirlediği dört ana hedef bulunuyor:

1. Avrupa ve Irak gibi ülkelerden gelmiş olan, Suriyeli olmayan YPG üyelerinin Suriye'den ayrılması,

2. YPG liderlerinin, Suriyeli olsalar dahi, ülkeyi terk etmeleri,

3. Alt kademe YPG üyelerinin yeni yönetimle uyum içinde silah bırakmaları ve normal yaşamlarına dönüş yapmaları,

4. Suriye'deki Kürt topluluğunun yeni yönetimde temsil edilmesi.

Bu hedefler doğrultusunda Türkiye'den yüksek seviyeli açıklamalar peş peşe gelmekte. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın bu konudaki demeçleri hem ulusal hem de uluslararası arenada dikkat çekici bulunuyor.

ÖNCELİKLİ KONUMUZ ÖRGÜTÜN TASFİYESİDİR"

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, açıklamasında, PKK/YPG terör örgütünün desteğinin kesilmesi gerektiğini, bunun hem Suriye halkı hem de yeni yönetimle uyum içinde gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı. ABD'li yetkililere de bu konunun net bir şekilde iletilmesinden bahsetti.

Güler, “PKK/YPG terör örgütünün artık tek başına hareket etmesine ve kendisine alan açmasına ne Suriye halkının ne yeni yönetimin ne de bizim müsaade etmemiz söz konusu değildir. Öncelikli konumuz PKK/YPG terör örgütünün tasfiyesidir. Bunu ABD’li dostlarımıza da açık ve net şekilde ifade ettik. Onların da pozisyonlarını tekrar değerlendirmelerini bekliyoruz” dedi.

YPG'NİN ELİMİNE EDİLMESİ BİZİM STRATEJİK HEDEFİMİZ"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise YPG'nin ortadan kaldırılmasının, Türkiye'nin stratejik bir hedefi olduğunu belirtti. Fidan, YPG'nin bölgedeki Arap ve Kürt nüfusu üzerindeki baskısına da dikkat çekerek, bu yapılanmanın sonlandırılması gerektiğini ifade etti.

Sonuç olarak, Türkiye'nin Suriye politikası çerçevesinde, YPG/PKK terör örgütünün tasfiyesi ve ülkedeki etnik ve dini grupların barış içinde yaşamasının sağlanması hedefleniyor. Bu süreç, hem Türkiye'nin hem de Suriye'nin geleceği açısından kritik bir önem taşımakta.

Fidan ise konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“YPG’nin elimine edilmesi, ortadan kaldırılması bizim stratejik hedefimiz. Yani ya bunlar kendi kendilerini feshederler ya feshedilirler yani yok olurlar. Tabii belli parametreler var.

Bizim her ne kadar imkân ve kabiliyetlerimiz buna müsait olsa da ilk etapta Suriye’deki kardeşlerimizin kendi toprak bütünlüğünü, milli bütünlüğünü sağlamayla ilgili atacağı adımlarla bu tehdidi bertaraf etmesine yönelik adımları bekleyeceğiz.

Diğer taraftan yani burada özellikle YPG elimine edilirken bölgenin kadim şehirlerinde yüzyıllardır yaşayan Kürtlere bir zarar gelmemesi lazım çünkü YPG’nin Araplara, Kürtlere yaptığı zulüm ortada. Onları baskı ile el altında tutuyor."

Bir an önce YPG/PKK’nın içerisinde bulunan Suriye’deki Suriyeli olmayan uluslararası terörist savaşçı statüsündeki unsurların ülkeyi terk etmesi gerekiyor. İkinci aşamada YPG’nin bütün komuta kademesinin, Suriyeli olanların da ülkeyi terk etmesi gerekiyor.

Daha sonra PKK’lı olmayan kadroların yeni yönetimle bir anlayış birliği içerisinde silahlarını bırakarak, normal hayatlarına dönerek Suriye içerisinde hayatlarına devam etmeleri gerekiyor."

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ