Devletin gizli anayasası "Kırmızı Kitap" güncellemesinde sona yaklaşıldı.
Devletin "gizli anayasası" olarak nitelendirilen ve genelde "Kırmızı Kitap" olarak adlandırılan Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi'nin güncellenmesi üzerine yapılan çalışmalar tamamlandı. Güncelleme süreci, bu ayın başında gerçekleştirilen gizli bir toplantıyla devam ettirildi.
KIRMIZI KİTAP İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLAMIŞTI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yönlendirmesiyle, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği tarafından belgenin güncellenmesi için adımlar atıldı. Yılın ilk aylarında başlayan süreçte, bakanlıklar ve ilgili kuruluşlardan görüşler toplandı.
GİZLİ TOPLANTI YAPILDI
Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği tarafından bu ayın başlarında düzenlenen gizli toplantıda, belge üzerindeki düzenlemeler detaylı bir şekilde ele alındı. Toplantı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın başkanlığında gerçekleştirildi.
ÜST DÜZEY ÖNLEMLER ALINDI
Toplantıda, güvenlik önlemleri en üst düzeydeydi. Katılımcılardan cep telefonları ve akıllı saatler toplanarak, her türlü güvenlik riskine karşı önlem alındı.
MGK TOPLANTISINDA ELE ALINACAK
Tamamlanan çalışmaların ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak olan ilk Milli Güvenlik Kurulu toplantısında yeni güncellemelerin ele alınması bekleniyor.
SON GÜNCELLEME EYLÜL 2019'DA YAPILDI
Son olarak 30 Eylül 2019'da güncellenen belge, Milli Güvenlik Kurulu toplantılarında düzenli olarak gözden geçiriliyor. Bu belge, Türkiye'nin iç ve dış tehdit algılamalarını detaylı bir şekilde sıralıyor.
CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ AÇIKLADI
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, güncellenen Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi'ni "çok kapsamlı ve nitelikli" olarak tanımladı ve belgenin Milli Güvenlik Kurulu kararıyla resmileşeceğini açıkladı. Belgenin 2025 yılında resmiyet kazanması hedefleniyor.