Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Muş’ta öğrencilerle buluştu

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Muş’ta öğrencilerle buluştu

Eğitim 20.11.2024 20:22:00 0
Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Muş’ta öğrencilerle buluştu
Tarih: 20.11.2024 20:22 Güncelleme: 20.11.2024 20:27

Muş’ta öğrencilerle bir araya gelen Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, “205 Program gerçekleştirdik. Bu gezdiğimiz şehirlerin arasında Muş’un bir ayrıcalığı vardı. Uzaya götürüp gerçekleştirmiş olduğumuz 13 tane deneyden en çok yaşıtlarına ilham veren proje Muşlu öğrencilerin projesiydi” dedi.
Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, uzayda denediği "Propolisin Antibakteriyel Etkisi" projesinin hazırlandığı Muş’ta öğrencilerle bir araya geldi. Muş Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan "Propolisin Antibakteriyel Etkisi" proje uzayda denenen 13 proje arasında yer almıştı. Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı, projenin hazırlandığı Muş’ta öğrencilerle bir araya gelerek uzay deneyimini paylaştı. Gezeravcı, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği programda Şehit Yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Konferans Salonu’nda lise öğrencileriyle bir araya geldi. Burada ki programın ardından "Propolisin Antibakteriyel Etkisi" projesinin çıktığı Muş Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerini ziyaret ederek yapmış oldukları çalışmalardan dolayı kendilerini kutladı.
Programda açıklama yapan Muş Vali Yardımcısı Mustafa Batuhan Alpboğa, "Alper Gezeravcı kendileri bizlere tecrübelerini aktardı. Bizim için en önemli noktalardan birisi de yaklaşık 200 farklı yeri gezdi, Muş’un ayrı bir önemi olduğunu söyledi. Gerçekleştirilen 13 farklı deneyden biri Muş ilimizden öğrencilerimizle beraber yapmış oldukları deneyi uzay istasyonunda gerçekleştirdi. Bizim için, Muş’umuz için gerçekten gurur verici bir durum. Biz şunu anlıyoruz ki Muş’umuzdan, öğrencilerimizden 13 tane gerçekleştirilen deneylerden bir tanesi burada öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirildi. Sizlerde aynı şekilde bunları gerçekleştirebileceğinizin en büyük kanıtı buradaki iki öğrencimiz. Sizlerin de aynı şekilde gerçekleştirebileceğinizi görmüş oluyoruz. Bu yüzden sizlere teşekkür ederim, sizlerin de aynı bu şekilde başarılarının ulaşabileceğinizi temenni ederim” dedi.
Gençlere uzay yolculuğu süreci hakkında sunum yapan Gezeravcı, bu misyonun devamını gençlerin getireceğini belirterek, “Türkiye’nin uzay misyonumuzu tamamlanmasının ardından 104. Şehir gezimizde 205. Programını gerçekleştirdik. Bu gezdiğimiz şehirlerin arasında Muş’un bir ayrıcalığı vardı. Uzaya götürüp gerçekleştirmiş olduğumuz 13 tane deneyden en çok yaşıtlarına ilham veren örnekleriyle doğuş noktasıydı burası. Muş Bilim ve Sanat Merkezinde 3 değerli öğrenci kardeşimiz ve iki değerli hocamızın emekleri ile onların propolisin anti bakteriyel özelliğini ortaya koydukları bir deneyi uzaya götürerek uzayda da kullanma imkânı bulduk. Bugün de bu değerli kitleyi yetiştiren saygıdeğer hocalarımıza ve öğrenci kardeşlerimizle buluşma imkanı bulduk” dedi.
Büyük emek verdikleri projenin deneyini yapan astronot Gezeravcı’nın Muş’a gelmesinden mutlu olduklarını ifade eden Zeynep Nehir Çamlıca, "Alper Gezeravcı ile daha önce de görüşmüştük ama Muş’ta ağırlamak çok duygu verici oldu bizim için. Muş’ta düşündüğümüz projeyi Alper Gezeravcı sayesinde uzayda denendi. Ve şimdi de Alper Gezeravcı yı Muş’ta ağırlamaktan mutlu ve gururluyuz" şeklinde konuştu.
Öğrencilerden Dilşah İmran Avcı ise, “Bu ilk görüşmemiz değildi. Daha önce ki görüşmelerimizde çok heyecan vericiydi. Projemiz sayesinde Alper Gezeravcı yı Muş’ta ağırlamaktan çok mutlu olduk” ifadelerini kullandı.
Programda Muş İl Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç da bir konuşma yaptı. Etkinliğin sonunda, Vali Yardımcısı Alpboğa, Gezeravcı’ya hediye takdim etti.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ