Türkiye’nin en kalabalık öğrenci korosundan oratoryo gösterisi

Türkiye’nin en kalabalık öğrenci korosundan oratoryo gösterisi

Van Haberleri 1.11.2023 08:42:00 0
Türkiye’nin en kalabalık öğrenci korosundan oratoryo gösterisi
Tarih: 01.11.2023 08:42 Güncelleme: 01.11.2023 12:21

Van’ın Edremit ilçesindeki Şehit Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin oluşturduğu 750 kişilik dev koro tarafından Cumhuriyet’in 100’üncü yılı etkinlikleri çerçevesinde oratoryo gösterisi sunuldu.
Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Van’da da Cumhuriyet’in 100’üncü yılı düzenlenen birbirinden farklı etkinliklerle kutlandı. Edremit ilçesine bağlı Şehit Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut İlk ve Ortaokulu tarafından Cumhuriyet’in 100’üncü yılı nedeniyle düzenlenen oratoryo gösterisinde 750 öğrenci yer aldı. İlk olarak saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte 750 öğrenci tarafından “Feda Türkiye’m” ve bayrak gösterisi eşliğinde “100. Yıl Marşı” okundu.
Tören sonunda bir açıklamada bulunan okulun müzik öğretmeni Esin Tekin Baran, 15 yıl boyunca belirli gün ve haftaların dışında sanatsal faaliyetlerinin de olduğunu belirterek, “Önceliğimiz Türkiye’ye mal olmuş 750 kişilik dev koromuzu tanıtmak ve Türkiye’nin ücra bir köşesinde olsa bile tek bir gönülden çok sesin olduğu mesajını vermekti. Sayılı bir insan kitlesinden değil tüm öğrenci kitlesinden oluşan ve bunu seçili insanlara değil bütün öğrencilere sanatı sevdirmek adına aşılamak istediğimiz bir faaliyetti. 15 yıldır geleneksel olarak devam ediyordu. Bu yıl da Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına özel bu güzel etkinliği hazırladık. Onur duyduk. Gururla, heyecanla biz de bugünü anmış olduk” dedi.
Dev koronun bundan sonra da çalışmalarına devam edeceğinin altını çizen Baran, “Bununla alakalı hem bakanlığımıza hem de uluslararası festivallere başvurumuzu yapacağız. İnşallah başvurularımız kabul olacak ve biz de bu noktada kendimizi tanıtmış olacağız” ifadelerini kullandı.
Programa Van Milli Eğitim Müdürü Nurettin Aras, şube müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Sekmen’e Erzurum temalı forma


Van Spor

Yeşilyurtspor Teknik Direktörü Murat Yıldırım: "Takım henüz yüzde 60 seviyesinde"


Van Spor

Tahkim Kurulu’ndan 24Erzincanspor dosyalarında karar


Van Spor

Dünya’nın yıldızları Palandöken’de yarışıyor


Van Spor

ETÜ’lü Damla Köse Avrupa Şampiyonasında altın madalya kazandı


Van Spor

Erzurum’da FIS SBX Snowboard Dünya Kupası heyecanı


Van Spor

TFF Futsal Ligi Tatvan Etabı devam ediyor


Van Spor

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ