Türkiye'den Tepkiler Büyüyor: 'İsrail İşgali Bitirmeli, Zarar Tazmin Edilmeli'

Türkiye'den israil'e tepki: "İşgal bir an önce durdurulmalı"

Genel 19.07.2024 22:55:00 0
Türkiye
Tarih: 19.07.2024 22:59 Güncelleme: 19.07.2024 23:00

TÜRKİYE'DEN ART ARDA AÇIKLAMALAR

Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD), İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarındaki uygulamalarının hukuki sonuçlarına ilişkin kararını açıklamasının ardından, Türkiye'nin yetkili kurumlarından peş peşe açıklamalar geldi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal ve zulmünün bir an önce son bulmasını talep ederek, İsrail'in tazminat ödemesi gerektiğini belirtti.

ULUSLARARASI ADALET DİVANI KARARI VE İÇERİĞİ

UAD tarafından duyurulan danışma görüşünde, işgalin, ilhak uygulamalarının, Doğu Kudüs'ün statüsünde yapılan değişikliklerin ve ayrımcı uygulamaların hukuka aykırı olduğunu ifade edildi. Türkiye, UAD'ne yapılan hukuki sürece hem yazılı hem de sözlü katkı sağlayarak destek verdiğinin altını çizdi ve uluslararası toplumun İsrail'in hukuka aykırı politikalarına karşı güçlü bir tavır benimsemesi gerektiğine işaret etti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMASI

Türk Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Uluslararası Adalet Divanı'nın kararında İsrail'in Filistinlilere yönelik mevcut işgal ve eziyet politikasının hukuka aykırı şekilde yürütüldüğünün teyit edildiği vurgulandı. İsrail'in Filistin topraklarındaki mevcudiyetini sona erdirip zararları tazmin etmesi gerektiği belirtilen açıklamada, Gazze halkına uygulanan soykırıma varan fiiller de dahil olmak üzere, Filistinlilere karşı işlenen suçların cezasız kalmayacağı ve bu yöndeki çabaların süreceği ifade edildi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

Ömer Çelik'in yaptığı açıklamada, Uluslararası Adalet Divanı'nin son kararının Filistin halkının kendi kaderini tayin etme mücadelesine verdiği desteği tekrar teyit ettiği belirtildi. İsrail'in uluslararası hukukun ve insan haklarının ihlali konusunda karşı oldukları ve yasal takipçisi oldukları yönünde vurgu yapıldı. Çelik, Türkiye'nin Doğu Kudüs'ü başkent olarak kabul eden bir Filistin Devleti'nin kurulması için Filistin halkının yanında yer almaya devam edeceğini açıkladı.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem