Türkiye'den Tepkiler Büyüyor: 'İsrail İşgali Bitirmeli, Zarar Tazmin Edilmeli'

Türkiye'den israil'e tepki: "İşgal bir an önce durdurulmalı"

Genel 19.07.2024 22:55:00 0
Türkiye
Tarih: 19.07.2024 22:59 Güncelleme: 19.07.2024 23:00

TÜRKİYE'DEN ART ARDA AÇIKLAMALAR

Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD), İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarındaki uygulamalarının hukuki sonuçlarına ilişkin kararını açıklamasının ardından, Türkiye'nin yetkili kurumlarından peş peşe açıklamalar geldi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal ve zulmünün bir an önce son bulmasını talep ederek, İsrail'in tazminat ödemesi gerektiğini belirtti.

ULUSLARARASI ADALET DİVANI KARARI VE İÇERİĞİ

UAD tarafından duyurulan danışma görüşünde, işgalin, ilhak uygulamalarının, Doğu Kudüs'ün statüsünde yapılan değişikliklerin ve ayrımcı uygulamaların hukuka aykırı olduğunu ifade edildi. Türkiye, UAD'ne yapılan hukuki sürece hem yazılı hem de sözlü katkı sağlayarak destek verdiğinin altını çizdi ve uluslararası toplumun İsrail'in hukuka aykırı politikalarına karşı güçlü bir tavır benimsemesi gerektiğine işaret etti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMASI

Türk Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Uluslararası Adalet Divanı'nın kararında İsrail'in Filistinlilere yönelik mevcut işgal ve eziyet politikasının hukuka aykırı şekilde yürütüldüğünün teyit edildiği vurgulandı. İsrail'in Filistin topraklarındaki mevcudiyetini sona erdirip zararları tazmin etmesi gerektiği belirtilen açıklamada, Gazze halkına uygulanan soykırıma varan fiiller de dahil olmak üzere, Filistinlilere karşı işlenen suçların cezasız kalmayacağı ve bu yöndeki çabaların süreceği ifade edildi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

Ömer Çelik'in yaptığı açıklamada, Uluslararası Adalet Divanı'nin son kararının Filistin halkının kendi kaderini tayin etme mücadelesine verdiği desteği tekrar teyit ettiği belirtildi. İsrail'in uluslararası hukukun ve insan haklarının ihlali konusunda karşı oldukları ve yasal takipçisi oldukları yönünde vurgu yapıldı. Çelik, Türkiye'nin Doğu Kudüs'ü başkent olarak kabul eden bir Filistin Devleti'nin kurulması için Filistin halkının yanında yer almaya devam edeceğini açıkladı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ