Tarih: 10.10.2024 20:31

Türkiye'den Lübnan'a Büyük Tahliye! Gemiler Mersin'e Ulaşmak Üzere

Facebook Twitter Linked-in

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİ'NDEN AÇIKLAMA

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyada Lübnan'dan Türk vatandaşlarına yönelik tahliye operasyonuyla ilgili asılsız iddiaları yalanladı. Merkez, Türkiye'den yollanan gemilere yabancı uyrukluların önce alındığı ve kavga çıktığı şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Tahliye operasyonunun sorunsuz bir şekilde ilerlediğini yayımlanan resmi açıklama ile teyit edildi.

"ASILSIZ İDDİALARA İTİBAR ETMEYİN" ÇAĞRISI

Tahliye edilen vatandaşların sayısına ve gemilerin seyrine dair detayların paylaşıldığı açıklamada, Lübnan'daki Türk vatandaşlarının ve talepte bulunan yabancı uyrukluların güvenle tahliye edildiği vurgulandı. Ayrıca, Dışişleri Bakanlığı, 878 Türk vatandaşı ve 24 KKTC vatandaşı dahil olmak üzere toplam 966 kişinin tahliye edildiğini belirtti. Gemilerin Mersin Limanı'na ulaşmasının bu akşam beklendiği bilgisi de kamuoyu ile paylaşıldı. Asılsız iddialara inanmamak ve sadece resmi açıklamalara güvenmek gerektiği hatırlatıldı.

TÜRK VATANDAŞLARININ GÜVENLİ TAHLİYESİ

Beyrut Limanı'na ulaşarak hem insani yardım götüren hem de Türk vatandaşlarını tahliye etmek üzere yola çıkan TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar gemilerinin operasyonu, içerisinde herhangi bir kavga veya çatışmanın yer almadığı, disiplinli ve başarılı bir şekilde sürdürüldüğü kaydedildi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, vatandaşlara yönelik bu tür yanlış bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini yeniden vurguladı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —