Tarih: 13.07.2024 18:42

Türkiye'den İsrail'e Tepki: Han Yunus'ta Filistin Katliamına Sert Çıkış!

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gaza Şeridi'nin Han Yunus kentinde belirlediği "güvenli bölge"deki Filistinlilere yönelik yaptığı ağır saldırılara sert tepki gösterdi. Bakanlık, İsrail'in bu eylemlerini "Filistinlileri yok etme çabası" olarak nitelendirerek kınadı.

YAPILAN AÇIKLAMA İSRAİL'İN HAMLELERİNE DIKKAT CEKİYOR

Bakanlık yaptığı açıklamada, İsrail'in Han Yunus'taki El-Mevasi bölgesinde barınan Filistinli sivillere yönelik yıkıcı saldırıların Netanyahu hükümetinin gündeminin bir parçası olduğunu kaydetti. Saldırıların çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine ve yeniden yerinden edilen Filistinlilerin zor durumunun ağırlaşmasına yol açtığını belirtti. Sert ifadelerle bu vahşeti kınayan Türkiye, mevcut durumun kabul edilemez olduğuna işaret etti.

NETANYAHU HÜKÜMETİNİN ATEŞKES ÇABALARINA ENGEL OLDUĞU VAURGULANIYOR

Öte yandan, Türkiye Dışişleri Bakanlığı İsrail hükümetinin kalıcı ateşkes girişimlerini baltalamaya yönelik davranışlarını da eleştirdi. Bakanlık, İsrael'in ateşkes konusunda Hamas'ın olumlu yanıta karşı tekrar şiddete başvurmasının, Netanyahu hükümetinin kalıcı ateşkes müzakerelerini engelleme girişimlerini açığa çıkardığını kaydetti.

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI: HAREKETE GEÇİLMESİ MUSTULUK

Ayrıca Türkiye, İsrail'e destek veren uluslararası topluma çağrıda bulunarak barbarlığa dur demelerini ve sorumluluk almalarını isterken, bu tarz ağır saldırıların yeni bir facia doğurabileceğine dikkat çekti. Bakanlık, tüm dünyanın bu konuda dikkatli olmasını ve Filistinlilere yönelik saldırıları durdurmak için birlikte hareket edilmesinin zorunluluğunu vurguladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —