Türkiye'de Kış Saati Uygulaması Değişikliği Olacak mı?

Bakan Bayraktar'dan Kış Saati Açıklaması: İller Kendi Kararını Verecek, Saatler Sabit Kalıyor

Ekonomi 9.10.2024 19:24:00 0
Türkiye
Tarih: 09.10.2024 19:26

BAKAN BAYRAKTAR'DAN SAAT AÇIKLAMASI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, kış saati uygulaması konusunda herhangi bir değişiklik düşünülmediğini belirtti. Bakan Bayraktar, "Bir değişiklik düşünmüyoruz ama iller mesai ve okul saatleriyle ilgili uygulamalarını yapabilirler" ifadelerini kullandı.

AVRUPA KIŞ SAATİNE HAZIRLANIYOR

Bu açıklama, Avrupa'nın kış saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlandığı bir dönemde geldi. Türkiye'de ise 2016 yılından bu yana süregelen kalıcı yaz saati uygulamasına devam edilip edilmeyeceği konusu gündemdeydi.

KALICI YAZ SAATİ UYGULAMASINA DESTEK

Türkiye, 29 Ekim Pazar günü geri alınacak olan saatler konusunda dünya genelinden farklı bir tutum sergileyerek kalıcı yaz saati uygulamasını sürdürecek. Bakan Alparslan Bayraktar'ın açıklamalarına göre bu uygulama devam ederken, yerel düzeyde iller kendi ihtiyaçları doğrultusunda mesai ve okul saatlerinde düzenlemeler yapabilecekler.

AVRUPA İLE SAAT FARKI ARTIYOR

Avrupa'daki kış saati uygulaması geçişinin yapılacağı 29 Ekim tarihinde, Türkiye'nin Avrupa'daki birçok ülke ile saat farkı 1'den 2'ye çıkacak. İngiltere ile saat farkı ise 3 olacak. Bu durum, uluslararası seyahat, iş yapış saatleri ve çeşitli koordinasyon gerektiren faaliyetler açısından önem taşıyor.