Türkiye, SİHA Pazarında Dünya Lideri Oldu!

Türkiye, SİHA liderliği için Çin'i geride bıraktı!

Bilim ve Teknoloji 16.09.2024 12:02:00 0
Türkiye, SİHA Pazarında Dünya Lideri Oldu!
Tarih: 16.09.2024 12:04

TÜRKİYE, ÇİN'İ GERİDE BIRAKTI

Türkiye, insansız hava araçları (İHA) alanında önemli bir başarıya imza atarak, Çin'i geçip SİHA pazarında liderliğe yükseldi. ABD'de yapılan yeni bir araştırmaya göre, 2014 yılında zirvede yer alan Çin, 2021 yılı itibarıyla Türkiye'nin ardında kaldı. Türk İHA'ların teslimat hızı ve operasyonel başarıları, ülkeyi bu alanda zirveye taşıdı.

YERLİ VE MİLLİ SAVUNMA SANAYİİNDE BÜYÜK BAŞARI

Türkiye, yerli ve milli savunma sanayiinde İHA ve SİHA alanlarında büyük bir ivme elde etti. Son yıllarda, Bayraktar TB2 ve ANKA gibi sistemlerle elde edilen operasyonel başarılar, Türkiye'yi dünya savunma pazarında dikkat çeken bir konuma taşıdı.

DÜNYA ÜLKELERİ TÜRK İHA VE SİHA'LARINA TALİP

Terörle mücadele ve sınır ötesi operasyonlarda Türk İHA ve SİHA'larının etkili kullanımı, tüm dünyanın ilgisini çekti. Böylece, pek çok ülke Türkiye'den İHA ve SİHA tedarik etmek için sıraya girdi.

RAPOR: “TÜRKİYE, DÜNYANIN EN BÜYÜK ASKERİ İHA TEDARİKÇİSİ”

ABD merkezli bir araştırma kuruluşunun raporunda, Türkiye'nin 2021 itibarıyla dünyanın en büyük askeri İHA tedarikçisi olduğu belirtildi. Yeni Amerikan Güvenliği Merkezi'nin çalışmasına göre, Türkiye'nin yanı sıra Çin ve İran da düşük maliyetli askeri İHA'lar geliştirerek pazar payını genişletti.

İHA SATIŞLARINDA TÜRKİYE'NİN PAYI YÜZDE 65

Raporda, son 10 yılda küresel çapta askeri İHA satışlarının hız kazandığı bilgisi yer aldı. Çin, 2014 yılında lider konumdayken, 2021 yılında Türkiye liderliğe yükseldi. 2022'de altı farklı ülke, Türkiye'den Bayraktar TB2 İHA'larını satın aldı. Türkiye'nin stratejik başarıları ve hızlı teslimat kabiliyeti, İHA sektöründe ülkenin lider konuma yükselmesini sağladı. Türkiye, 2018'den bu yana dünya genelinde yapılan silahlı İHA satışlarının yaklaşık yüzde 65'ini gerçekleştirerek, global pazarda en büyük tedarikçi konumunu koruyor.


Anahtar Kelimeler: Türkiye Pazarında Dünya Lideri !
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem