Türkiye, Sel Mağduru Bosna'ya Şefkat Eli Uzattı: Yardım Kervanı Yolda!

Bosna Hersek'te sel felaketi: Türkiye'den yardım eli.

Dünya 7.10.2024 10:54:00 0
Türkiye, Sel Mağduru Bosna
Tarih: 07.10.2024 10:56 Güncelleme: 13.10.2024 22:51

BOSNA HERSEK'TE YAŞANAN SEL FELAKETİ

Bosna Hersek'te şiddetli sağanak yağışlar sonucu meydana gelen sel felaketi hayatı olumsuz etkiledi. Seller sebebiyle çok sayıda yerleşim yeri su altında kaldı, pek çok yol kapandı ve evler elektriksiz bırakıldı. Meydana gelen trajedi neticesinde 18 kişinin yaşamını yitirdiği ve 40 kişinin kaybolduğu belirtildi.

ARANAN KİŞİLER VE VERİLEN HASAR

Selden zarar gören bölgelerde, özellikle Fojnica ve Kiseljak kentlerinde yoğun arama kurtarma faaliyetleri yürütülmekte. Ordunun da destek verdiği çabalar kapsamında yıkılma ihtimali olan alanlarda da çalışmalar yoğunlaştırıldı. Türkiye'den ise AFAD, Kızılay ve TİKA ekipleri destek için bölgedeki çabalarına ortak oldu.

TÜRKİYE'NİN YARDIM ÇABALARI

Türkiye, Bosna Hersek'e yardım elini uzattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile hızla 96 jeneratör, 60 konteyner, ve diğer insani yardım malzemelerini içeren geniş çaplı bir yardım paketi yola çıkartıldı. Özellikle barınma, beslenme ve sağlık ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanan bu yardımların yakın zamanda ulaştırılması planlanıyor.

AFAD BAŞKANI YARDIMCISI HAMZA TAŞDELEN'DEN AÇIKLAMA

AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, selden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunarak, nehir yatağına yakın bazı evlerin tamamen yıkıldığını ve zarar gördüğünü belirtti. Yardım gereksinimlerine hızla yanıt vermek için adımlarını hızlandırdıklarını dile getiren Taşdelen, barınma için konteyner ve jeneratör gönderme kararı alındığını duyurdu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek'te yaşanan sel felaketine ilişkin bir mesaj yayınladı. Erdoğan, "Dost ve kardeş Bosna-Hersek'te meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. AFAD'mız, Kızılay'mız ve TİKA'mızla ülkemizin merhamet ve şefkat elini Bosna-Hersekli kardeşlerimize uzatıyoruz." ifadelerini kullandı. Erdoğan, ayrıca yaralılara şifa, kayıplara rahmet dileyerek Bosna Hersekli vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem