Türkiye ile Katar Arasında Yeni Dönem: Stratejik Ortaklık Genişliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Al Sani’nin liderliğinde Doha’da düzenlenen Yüksek Stratejik Komite 11. Toplantısı’nda, dış politika, savunma, ticaret ve kalkınma alanlarında önemli anlaşmalar imzalandı.

Dünya 22.10.2025 19:50:00 0
Türkiye ile Katar Arasında Yeni Dönem: Stratejik Ortaklık Genişliyor
Tarih: 22.10.2025 19:54 Güncelleme: 22.10.2025 19:54

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin himayesinde gerçekleştirilen Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 11. Toplantısı, iki ülke ilişkilerinde yeni bir dönemin kapısını araladı. Doha’daki Emirlik Divanı’nda düzenlenen toplantı kapsamında, dış politikadan savunmaya, kalkınma planlamasından ticarete kadar birçok alanda önemli anlaşmalar imzalandı.

Toplantı sonrası imza altına alınan anlaşmalarla, Türkiye ile Katar arasındaki stratejik ortaklık daha da derinleşti. İki ülkenin dışişleri, savunma, maliye ve ticaret bakanlarının imzasını taşıyan mutabakatlar; sürdürülebilir kalkınma, savunma sanayi iş birliği ve ekonomik entegrasyonu hedefliyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani’nin imzaladığı “Ortak Bildiri”, diplomatik ilişkilerin geleceğine yön verecek nitelikte. Aynı şekilde Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Katar Ulusal Planlama Konseyi arasında imzalanan mutabakat zaptı, kalkınma alanında deneyim paylaşımını öngörüyor.

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Katar Savunma Bakanı Şeyh Saud Al Sani’nin imzaladığı “Savunma Sanayi İşbirliği Mutabakatı”, askeri alandaki ortak projelere zemin hazırlayacak.

Gazze ve Bölgesel Gelişmeler Masadaydı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan-Al Sani görüşmesinde bölgesel konular da ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de kalıcı bir ateşkesin sağlanmasının önemine dikkat çekerek, İsrail-Filistin sorununa iki devletli çözümün tek geçerli yol olduğunu ifade etti. Ayrıca, Suriye'nin toparlanma sürecinde Türkiye’nin kararlı duruşunu vurguladı ve Katar ile bu süreçte iş birliğinin süreceğini belirtti.

Resmi Ziyaret Umman’la Devam Ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar’daki temaslarının ardından beraberindeki heyetle birlikte Umman’a geçti. Erdoğan’ı Doha’daki Hamad Havalimanı’nda Katar Savunma Bakanı Şeyh Saud Al Sani ve diğer yetkililer uğurladı. Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan ile birlikte Dışişleri, Enerji, Maliye, Savunma, Ticaret ve Teknoloji bakanlarının yanı sıra AK Parti yöneticileri ve MİT Başkanı İbrahim Kalın da eşlik etti.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ