Türkiye depremin acısını yaşarken... Marketlere giren şoke oldu

Türkiye 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem felaketinin acısını yaşarken muhalefet koltuk derdine marketler ise zam derdine düştü.

Ekonomi 23.02.2023 15:13:00 0
Türkiye depremin acısını yaşarken... Marketlere giren şoke oldu
Tarih: 23.02.2023 15:19 Güncelleme: 23.02.2023 15:38

Ocak ayında başlattıkları sabit fiyat kampanyasını bir anda sona erdiren zincir marketler bir bir fiyatları değiştiriyor. Temel gıdadan, temizlik ürünlerine raflarda etiketler sil baştan değişti. Kimi market 95 kimi ise 150 üründe fiyat artışına gitti. İşte haberin detayları.

Marketler Ocak ayında başlayan sabit fiyat kampanyasını bitirdi. Deprem felaketi sonrası art arda değişen etiketler sosyal medyada gündem oldu. Bir zincir markette kahvaltılık ürünlere yapılan zam dikkat çekerken, bir diğerinde ise et ve işlenmiş et fiyatlarındaki artış vatandaşları şaşırttı.

75 liradan satılan kasap köfte 85.50 liraya yükseldi. Dana kangal sucuğun fiyatının 79 liradan 89.50 liraya, dondurulmuş pizza fiyatı 89,90 liradan 99,90 liraya yükseldiği görüldü.  

Vatandaş fiyatlara tepkili

Show Ana Haber’e konuşan vatandaşların söyledikleri ise sabit fiyat uygulamasının süre bitiminde nasıl terk edildiğini gözler önüne serdi. Bir vatandaş değişen etiketler için, “Zaten uykularımız kaçtı. Hem deprem hem de bu fiyatlardan dolayı. Marketlere denetim yapılsın” ifadelerini kullandı. 

 

Bir başka vatandaş ise bir hafta önce 65 liraya aldığı peynirin 105 liraya yükseldiğini dile getirdi. Geçen hafta kıymanın kilosunu 229 liradan aldığını söyleyen diğer bir vatandaş da fiyatların arttığını söylerken, kilo ile kıyma alma devrinin bittiğini ifade ederek, “Artık 200,300,400 gram alabiliyoruz. Onlar da 70, 80,90,100 lira…” dedi. 

 

Toplantı sonrası sabit fiyata geçilmişti

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un, Türkiye'de en fazla şubeye sahip 4 zincir marketin genel müdürü ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, marketler temel ihtiyaç ürünlerinde sabit fiyat uygulaması başlatmıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise, “Tüm işletmelerimize benzer uygulamaları hayata geçirmeleri için de çağrıda bulunuyorum" diyerek çağrıda bulunmuştu. 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ