Türkiye Avrupa'da İlk 10'da! UEFA Sıralamasında Büyük Sıçrama

Türkiye'nin Futbol sahnesindeki yerini pekiştiriyor. UEFA ülke puanı sıralaması güncellendi.

Spor 26.07.2024 09:35:00 0
Türkiye Avrupa
Tarih: 26.07.2024 09:37

Türkiye'nin Avrupa kupalarındaki dinamosu olan büyük futbol kulüplerimiz, UEFA Ülke puanı sıralamasında zorlu bir mücadele veriyor. Fenerbahçe, Galatasaray gibi takımlarımız geçtiğimiz sezondan kalma parlak performanslarıyla ülke puanımızın yükselmesine ve sıralamadaki yerimizi sağlamlaştırmamıza önemli katkılarda bulundu.

Önemli olan Şampiyonlar Ligi'nin 2. ön eleme turunda Fenerbahçe'nin kazanması, ülke jeu için kritik puanlar kazandırdı. Başakşehir ve Trabzonspor'un mücadeleleri de sıralamamıza katkıda bulunurken, Çek Cumhuriyeti ve Belçika gibi ülkelerle kıyasıya bir rekabet içindeler. UEFA Ülke puanı sıralamasındaki pozisyonumuz, Türk futbolseverler tarafından dikkatle izleniyor.

UEFA TAKIMLARI VE BATIL RAKİPLERİ

Önde gelen Avrupa ülkeleri arasında İngiltere, İtalya, İspanya ve Almanya'nın futbol takımları, UEFA Ülke puanı sıralamasında rekabette üst sıralarda yer alıyor. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir gibi Türkiye'nin güçlü takımları Avrupa arenasında mücadelelerini sürdürecekler. Fenerbahçe, karşılaştığı Lugano'yu yenmeyi başarırken, Trabzonspor ve Başakşehir de galibiyetlere imza attılar. Galatasaray, geçen sezonunun şampiyonu olarak Champions League'e play-off aşamasından adım atacakken, Beşiktaş ise UEFA Avrupa Ligi'nde play-off oynayacak.

EN İYİLER ARASINDA YERİMİZİ ALDIK!

UEFA Ülke puanı sıralamasının zirvesinde İngiltere yer alırken, İtalya ve İspanya'nın bu ülkeyi takip ettikleri görülüyor. İngiltere, yeni sezona 7 takımıyla Avrupa'da boy göstererek başlarken, İspanya 8 takımla temsil ediliyor. Geçtiğimiz sezon sonunda Türkiye, ilk 9 içindeki yerini garantilemişti. Bu yılki büyük galibiyetler önemli puanlar kazandırarak ülke puanımızı 34.200'e çıkardı. İşte güncellenen ülke puanı sıralaması:

1- İngiltere - 89.160
2- İtalya - 79.106
3- İspanya - 73.989
4- Almanya - 71.660
5- Fransa - 57.736
6- Hollanda - 53.900
7- Portekiz - 48.416
8- Belçika - 42.400
9 - Türkiye - 34.200

Türkiye'nin, Çek Cumhuriyeti'ni geride bırakarak top 10 içinde yer aldığı gözlemleniyor. Bu gelişmelerin, Türk futboluna olan ilgiyi arttırması ve uluslararası arenadaki itibarımızı güçlendirmesi bekleniyor.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem