Türkiye Artık Eski Türkiye Değil! AK Parti'den TÜSİAD'a Sert Yanıt

AK Parti'den TÜSİAD'a yanıt: "Türkiye eski Türkiye değildir"

Politika 13.02.2025 17:46:00 0
Türkiye Artık Eski Türkiye Değil! AK Parti
Tarih: 13.02.2025 18:06 Güncelleme: 13.02.2025 17:46

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin (TÜSİAD) düzenlediği Genel Kurul toplantısında TÜSİAD Başkanı Orhan Turan'ın hükümete yönelik eleştirileri ses getirdi. Turan toplantıda, "Modern devletin temelinde hukukun üstünlüğü vardır" diyerek geçmiş dönemlere atıfta bulundu. Bu açıklamalar, Türkiye'nin siyasi arenadaki tartışmalı konularından biri haline geldi.

HÜKÜMETTEN TEPKİLER PEŞ PEŞE GELDİ

TÜSİAD'ın bu eleştirilerine ilk yanıt Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi. Tunç, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin eskiden ayrıcalıklı grupların söz sahibi olduğu günleri geride bıraktığını vurgulayarak, "Türkiye eski Türkiye değildir" ifadesini kullandı. Bakan Tunç, hiçbir kurum veya gruba yargı üzerinde baskı kurma veya siyaseti yönlendirme haklarının olmadığını belirtti.

“KİMSE MİLLİ İRADE ÜZERİNDE DEĞİLDİR”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, açıklamasına, "Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir, hiçbir kurum, kuruluş veya çıkar grubu, milli iradenin üzerinde değildir" diyerek devam etti. Tunç, ayrıca, demokrasimizin temelinde yargının bağımsızlığı ve kuvvetler ayrılığının yattığını ve bu konuda gösterilen her girişime karşı olduklarını vurguladı.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de TÜSİAD'ın açıklamalarına yanıt verdi. Çelik, sivil toplum kuruluşlarının demokratik açıklamalar yapma hakkına sahip olduğunu ancak siyaseti şekillendirme ve yargıya talimat verme çabalarının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Çelik, TÜSİAD'ın demokrasi konusunda kötü bir geçmişe sahip olduğunu ve bu durumu düzeltmek için çaba göstermeleri gerektiğini belirtti.

Bu tartışma, Türkiye'nin demokratik yapısının sınırları ve sivil toplum kuruluşlarının siyasi süreçlerdeki rolü hakkında geniş bir tartışmanın fitilini ateşlemiş durumda. AK Parti'nin bu konudaki tutumu, siyasi muhalefet ve toplum nezdinde çeşitli tepkilere neden olabilir.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ