Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarihine ışık tuttu

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarihine ışık tuttu

Kültür Sanat 14.03.2026 11:47:45 0
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarihine ışık tuttu
Tarih: 14.03.2026 11:47 Güncelleme: 14.03.2026 11:47
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Dil ve Edebiyat Konağı’nı ziyaret etti. Ziyarette Başkan Sekmen’e, Erzurum Belediyesi’nin kuruluş tarihinin 1864 olduğuna dair yapılan araştırmanın belgeleri verildi.
Ziyarette Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Dil ve Edebiyat Konağı’nda yapılan faaliyetler hakkında Başkan Mehmet Sekmen’e bilgi verdi ve şehrin eğitim, sosyal ve kültürel hayatına verdiği desteklerden dolayı kendisine teşekkür etti. TDED Erzurum tarafından Erzurum Belediye tarihine ışık tutan tarihi belgeler Başkan Sekmen’e takdim edildi.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e, TDED tarafından üzerinde uzun bir süredir çalışılan ve ortaya çıkarılan Erzurum Belediye tarihiyle ilgili tasnif edilmiş Osmanlı arşivlerindeki en eski (1867 tarihli) üç belgenin olduğu bir tablo hediye edildi. Yaklaşık bir yıllık titiz bir araştırma sonucu belediye ile ilgili belgeleri netleştirdiklerini söyleyen TDED Erzurum şubesi yönetim kurulu üyesi Tarihçi Taner Özdemir, belgelerde geçen belediye meclis kararlarından anlaşılacağı üzere Erzurum Belediyesi’nin kuruluş tarihinin kesin olarak 1864 olduğunun netleştiğini söyledi.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de Erzurum Belediye tarihiyle ilgili bu üç önemli belgeye ulaşılması ve böyle güzel bir tablo haline getirilmesinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yaptığı konuşmada, belediye başkanı olarak alt yapı üst yapı çalışmalarıyla beraber asıl yatırımın insana yapılması gerektiğinin farkında olduklarını söyleyerek, zihinleri ve kalpleri milli ve manevi değerlerimizle şekillenmiş insan kaynağının yetişmesi için gayret ettiklerini vurguladı. Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarına milli ve manevî nesiller yetişmesinde çok önemli sorumluluklar düştüğünü, bu şuurla çalışan STK’lere her zaman destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyledi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak Erzurum’da yapılan sosyo-kültürel yatırımlardan ve hizmetlerden örnek veren Başkan Mehmet Sekmen, gençlerin hem bilimde ve teknolojide hem tarım ve sanayide hem de kültür ve edebiyatta donanımlı bireyler olarak yetişmeleri için hep beraber gayret etmenin gaydalarını anlattı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeşilay Türkiye Rafting Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışları başladı


Van Spor

Kars 36 Spor U16 Takımı Türkiye Şampiyonası için Bingöl yolunda


Van Spor

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ