Türkiye birincisi olarak kazandığı Hacettepe’yi bırakmak zorunda kalan 28 Şubat mağdurunun azim dolu hikayesi

Türkiye birincisi olarak kazandığı Hacettepe’yi bırakmak zorunda kalan 28 Şubat mağdurunun azim dolu hikayesi

Genel 28.07.2023 12:01:36 0
Türkiye birincisi olarak kazandığı Hacettepe’yi bırakmak zorunda kalan 28 Şubat mağdurunun azim dolu hikayesi
Tarih: 28.07.2023 12:01 Güncelleme: 28.07.2023 12:01
Elazığ’da yaşayan Selman Kaya, 1999 yılında girdiği üniversite sınavında Türkiye birincisi olarak Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Bölümü’nü kazandı. O dönem gözleri yüzde 25 oranında gören Kaya, 28 Şubat döneminde babasının kılık kıyafeti yüzünden ameliyatının yarıda bırakıldığını ve gözlerini kaybettiğini belirtti. Okulu bırakmak zorunda kalan ve daha sonra ilahiyat okuyarak EKPSS’de 97 puan alan Kaya, memur oldu ve 4 kitap yazdı.
Elazığ’da yaşayan 5 çocuklu ailenin 3’üncü çocuğu olan 43 yaşındaki İlahiyatçı Yazar Selman Kaya, 1999 yılında girdiği üniversite sınavında Türkiye birincisi olarak Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Bölümü’nü kazandı. O dönem sağ gözünde yüzde 25, sol gözünde ise yüzde 15 oranında görme kabiliyeti olan Kaya, üniversite hastanesinde tedavi oldu. 28 Şubat döneminde babasının kılık kıyafetinden dolayı tedavisi yarım bırakılınca görme kaybının yüzde yüze ulaştığını belirten Kaya, bölümü bırakmak zorunda kaldı. Yaklaşık 18 yıl boyunca babasının da destekleriyle tedavi olmak için hastane hastane gezen Kaya’nın gözleri tamamen kapatıldı. Azmin en güzel örneklerine imza atan Kaya, bu süreçte Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesini okuyarak mezun oldu ve 2013 yılında girdiği EKPSS’de 97 puan alarak 60 bin kişi arasında 105’inci oldu. Memur olarak yaklaşık 5 yıldır Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde çalışan Kaya, ayrıca Nuru’l Kamer, Ayın Nuru, Ashab-ı Kiram’ın Fazileti ve Aralarındaki İhtilafın Değerlendirmesi ile Seyyah kitaplarını da yazarak okuyucularla buluşturdu.
28 Şubat döneminde yaşadığı zorlu süreci anlatan Selman Kaya, “İlk olarak Hacettepe Eczacılık Fakültesi’ni kazandım. Ancak gözlerimi kaybettiğim için oradaki öğrenimimi devam ettiremedim. O noktada tedavi yarıda bırakıldı. Aynı zamanda babamın kıyafetinden dolayı 28 Şubat süreci mağduruyum. Sonrasında İlahiyat Fakültesini okudum ve bu bölümden mezun oldum. 4 adet kitabım çıktı. Birinci kitabımı çocukluk arkadaşımdan yardım alarak yazdım. Daha sonraki kitaplarımı, bilgisayar kullanmaya başladığım için ekran okuma programı aracılığıyla yazmaya başladım” dedi.
28 Şubat mağdurlarından birisi olduğunu dile getiren Kaya, “Tedavi yarım bırakılmadan önce sağ gözümde yüzde 25, sol gözümde yüzde 15 oranında görme vardı. Üniversite sürecine kadar bu şekilde okumuştum. Tedavi yarım bırakılınca görme tamamen kayboldu. Korneanın delinmesine karşı gözlerim kapatıldı. Eczacılık kazandığım sınavda Türkiye engelliler arasında birinci olmuştum. EKPSS’de ise 97 puan alarak 60 bin kişi arasında 105’inci oldum. Böylece memuriyet hayatım da başlamış oldu” dedi.
Baba Hasan Kaya ise tedavi sürecinin yaklaşık 18 yıl sürdüğünü ancak zamanında müdahale yapılmadığı için oğlunun gözlerinin kapatılması gerektiğini dile getirdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ