Türk sahasında milyarlarca metreküp doğalgaz buldular! Türkiye'ye karşı kirli plan, savaş uyarısı yaptı

Türkiye’nin tüm uyarı ve girişimlerine rağmen ABD ve AB’yi arkasına alarak Türkiye’nin deniz yetki alanını gasp eden Rumların skandal adımı sonrası 'savaş uyarısı' geldi.

Ekonomi 21.01.2023 12:31:00 0
Türk sahasında milyarlarca metreküp doğalgaz buldular! Türkiye
Tarih: 21.01.2023 12:35

Türkiye’nin hiçbir şekilde kabul etmemesine ve uluslar arası hukuktan doğan haklarını kullanarak itirazlarını bildirmesine rağmen Rumların gasp ettiği alanda trilyonlarca metreküp doğalgaz bulunduğu duyuruldu.

Araştırmacı yazar Murat Akan, Rumların skandal adımıyla ilgili çok kritik bir detayı kamuoyu ile paylaştı.

İşte Murat Akan'ın o açıklamaları…

Türkiye'yi baskı altına alabilmek için Doğu Akdeniz'de bir cephe oluşturuyorlar. İşte bunu gören Türk aklı Mısır, İsrail ve Suudi Arabistan ile önemli yakınlaşmalar yaptı.

Doğalgazın bulunması Rumları ve Yunanlıları cesaretlendirecek. Bu alanları Türkiye'nin münhasır bölgelerine taşıyacaklar.

Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerilimin Ege adaları üzerinden değil Doğu Akdeniz'deki gaz paylaşımından kaynaklı başlayacağını söylemiştim.

Yunanistan, Batılı ülkelere yakın bir noktada savaş çıkarma peşinde. Çünkü Ege'de yalnız kalacaklarını biliyorlar. Ama Doğu Akdeniz biraz farklı bir konum. Orada 200 tane savaş gemisi var.

Çünkü enerji yataklarının burada olduğunu biliyorlar. Türkiye, KKTC'nin hakkının gasp edildiğini belirtiyor. Bulunan gazın iki tarafa eşit şekilde dağıtılmasını bildirdi.

Bölgede çok sayıda küresel şirketler var. Bölgede harıl harıl gaz ve petrol arıyorlar.

Allah korusun bir kıvılcım yaşanabilir. O yüzden dikkatli adımlar atılması gerekiyor. Türkiye'nin bölgede hem savaş hem de sondaj gemileri var.

Türkiye, yerli ve milli silahların yapımını hızlandırdı. Sürekli Doğu Akdeniz'e dikkat çekiyorum. Rumların bulduğu 80 milyar metreküplük doğalgaz azımsanacak bir miktar değil. Bunun devamı gelecek.

Belki bu yataklar bizim olan münhasır bölgelere kayacak. Bölgede bir kriz patlak verebilir. Hakkımızı savunmamız lazım. Zaten devletimiz bu yönde çalışmalar yapıyor.

Emekli Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı’nın Başkanı olduğu Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi (TÜRK DEGS) sosyal medya hesabından konuya önemli bir paylaşım yapmıştı. İşte paylaşımda yer alan ifadeler... GKRY, 21.12.2022 tarihinde ENI ve TOTAL firmalarıyla Türkiye’nin de deniz yetki alanını gasp ettiği sözde 6. parselde yeni gaz rezervi keşfettiklerini duyurdu.

Sözde Zeus-1 ismini verdikleri gaz sahasında 3,5 trilyon metreküp gaz potansiyeli olduğu aktarılıyor” denildi.
 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem