Türk-İş'ten 'Adaletli Vergi, Daha İyi Ücret' Eylemi

İşçilerin haykırışı: Vergide atalet!

Van Haberleri 25.09.2024 19:16:00 0
Türk-İş
Tarih: 25.09.2024 19:23 Güncelleme: 25.09.2024 21:19

TÜRK-İŞ ÜYELERİNDEN 81 İLDE İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Türk-İş Konfederasyonu, 81 ilde gerçekleştirilen ve "Zordayız geçinemiyoruz" sloganını taşıyan eylemler dahilinde Van'da yer alan Devlet Demiryolları (TCDD) işçileri, vergi adaleti talep etti. Bölgedeki işçiler adına konuşan Halit Öngel, kazançları refah seviyesine ulaşana kadar mücadelenin süreceğini ifade etti.

İŞÇİLERİN SESİNİ YÜKSELTME ZAMANI

Türk-İş'e bağlı sendikalar, yeterli yaşam koşullarına ulaşabilmek adına eş zamanlı bir saatlik iş bırakma eylemine girdi. Van'dakinin dışında Türkiye'nin dört bir yanında sendika üyeleri aynı talep etrafında birleşti. Öngel, toplum genelinde yaşam kalitesinin azaldığını, artık daha aktif ve kararlı adımlar atacaklarını söyledi.

“EKONOMİK KRİZİN FATURASI İŞÇİYE KESİLEMEZ”

Basın açıklamasında bulunan Halit Öngel, sürekli yükselen yaşam maliyetlerini ve bunaltıcı vergi sistemini eleştirdi. Öngel, ekonomik krizin faturasının işçilere yüklenemeyeceğini ve sorunların meydanlarda yüz binlerle dile getirileceğini belirtti.

GELİR VE VERGİ ADALETSİZLİĞİ TEPKİSİ

Öngel, artan fiyatlar ve zorlaşan yaşam şartlarının yanı sıra bozulan gelir adaletini ve haksız vergi sistemini dile getirdi. Gelirin adil bir şekilde bölüşülmediğini ve işçilerin ülke kaynaklarını kullananlara göre daha fazla vergi yüküyle baş başa bırakıldığını ifade etti.

VERGİ YÜKÜNÜN HAFİFLETİLMESİ ÇAĞRISI

Adaletli bir vergi sistemi için yapılan çağrıda, az kazanandan az, çok kazanandan daha fazla vergi alınması ve işçi ücretlerindeki vergi yükünün hafifletilmesi istendi. Vergi oranı ve tarife basamaklarının makul seviyelerde olması gerektiğini belirten Öngel, işçi maaşları üzerinden yapılacak adaletli düzenlemelerin acilen hayata geçirilmesini talep etti.

KIDEM TAZMİNATI VE SOSYAL GÜVENLİK SORUNLARI

Ayrıca, sosyal güvenlik sistemine değinen ve kıdem tazminatının zaman içinde eridiğini ifade eden Öngel, emeklilik ve sosyal güvenlik konularında ciddi sıkıntılar olduğunu belirterek, işçilerin hak kayıplarının önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

TÜRK-İŞ'TEN TAŞERONLUK VE ADALETSİZLİĞE SON ÇAĞRISI

Öngel, KİT'lerde ve kamuda taşeronluk sisteminin son bulması talebiyle beraber, Türk-İş'in örgütsüz işçilerin de haklarını korumak için mücadele ettiğini ve ekonominin bozulmasının bedelini işçilerin ödemeyeceğini kesin bir dille vurguladı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler: -' 'Adaletli Vergi Ücret' Eylemi