Turizmde yeni rota Ardahan

Turizmde yeni rota Ardahan

Kültür Sanat 13.11.2023 12:02:30 0
Turizmde yeni rota Ardahan
Tarih: 13.11.2023 12:02 Güncelleme: 13.11.2023 12:02
Ardahan’ın doğal, kültürel ve sosyal turizm potansiyelini tanıtmak amacıyla, Ardahan Valiliğinin daveti üzerine Türkiye’nin önde gelen seyahat acentelerinin yönetim kurulu başkanları ve genel müdürleri 3 gün süren ’info gezisi’ çerçevesinde kenti gezdi.
Ardahan’ın kültür, doğa ve kış turizmi potansiyelini Türkiye’nin önde gelen tur acentelerine daha iyi anlatabilmek için “Ardahan Tanıtım Gezisi” düzenledi. Gezi dahilinde, Ardahan İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Dede öncülüğünde Çıldır Gölleri, Şeytan Kalesi, Ardahan şehir merkezi, Tarihi Ardahan Kalesi, kongre binası ve Yalnızçam Kayak Tesisi ziyaret edildi. Katılımcılar, Ardahan’ın kültürel ve doğal zenginliklerinin kültür turizmi alanında sadece Türkiye’de değil dünyada da önemli bir çekim merkezi yapacak potansiyeli oluşturduğu görüşünde birleşti.
Ankara Ticaret Odası Turizm Seyahat Acenteleri Komite Başkanı Muhammet Sarıtaş, Vali Hayrettin Çiçek ve Belediye Başkanı Faruk Demir’in daveti üzerine Ardahan’da olduklarını söyledi. Sarıtaş, "Acentelerin son durağı Çıldır Gölü’ydü. Maksadımız bu bölgelere kadar uzatıp hem alternatifleri çoğaltmak, hem de bölgenin bu güzelliklerini görmesini sağlamak" dedi.
"Tur yapan acentaların hem iş alanlarını genişletmek, hem de gittiğimiz yerlerdeki hareketliliği arttırmak açısından programlar yapıyoruz" diyen Sarıtaş, "Bu güzellikleri onların sayesinde görmüş olduk ve aklımız kalacak burada. Kış aylarında da buraya gelmeyi planlıyoruz. Tur acentalarımızın son rotası Çıldır Gölü’ne kadardı. Maksadımız bu bölgelere kadar uzatıp hem alternatifleri çoğaltmak, hem de bölgenin bu güzelliklerini görmesini sağlamak. Burada tam teşekküllü çok güzel tesisler var. Bunların görülmesi, bu değerli tesislerin işlevsel hale getirilmesi için biz de elimizden gayreti göstereceğiz. Burası bakir bir bölge ve bu doğal güzellikleri herkesin görmesi için büyük çaba sarf edeceğiz" şeklinde konuştu.
TÜRSAB Orta Anadolu Bölge Başkanı Cevat Engin Şahin, Ankara’dan yaklaşık 30’un üzerinde seyahat acentesi ile bölgeyi gezerek keşfetmeye çalıştıklarını söyledi. Şahin, "Bölgenin turizme kazandırılması, Kars’ın bu bölgede tek başına değil de Ardahan’ın da büyük bir değer olduğunu Türkiye’ye gösterilmesi ve tanıtılması anlamında bir görevimiz olduğunu düşünüyoruz. Onun için bölgeyi geziyoruz ve öğreniyoruz. Buranın destinasyon olması için gerekli olan tesisleri görüyoruz. Bunları programlarımıza katmak için yerinde görüp programlarımızı hazırlayıp önümüzdeki sezondan itibaren de turistleri bu bölgeye getirmeyi amaçlıyoruz" ifadelerine yer verdi.
Ardahan’ın turizm potansiyelini yerine keşfetmenin yanı sıra, kentin öncelikleri arasında olan Doğu Ekspres Treni turlarına Ardahan’ın eklenmesi ve konaklamalı turların başlatılması için olumlu görüş ve öneriler sunuldu.

"Biz şehrimizden çok umutluyuz"
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir de Çıldır Konağı otelinde bir araya geldiği Türkiye’nin önde gelen seyahat acentelerini ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi. Başkan Demir, Ardahan’ın işlenmemiş bakir topraklara sahip olması sebebiyle çok şanslı olduğunu söyleyerek, "Tabii ki bir hikâye yazacağız. Bölgeye İsviçre’den gelerek yerleşen ve peynir işletmeciliği yapan David Moser kardeşler ile de görüştük. Onları da buraya ilk gravyeri ürettikleri yer olan Ardahan’a getirmeyi amaçlıyoruz. Biz şehrimizden çok umutluyuz. Turizmcilere yönelik köy yaşantısını da yansıtan bir ortam geliştirmeyi amaçlıyoruz. Buraya gelen turistlerin köyde veya yaylada köylülerle aynı ortama girerek o hayatı kısa süreliğine yaşamasını sağlayacak ortamı da oluşturmak istiyoruz. Sürdürülebilir kalıcı projeler üretmek istiyoruz. Burada hikaye başlıkları çok var. Önemli olan altyapıyı oluşturmak" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: turizmde yeni rota ardahan
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ