Turizm fakültesi, eğitim yelpazesini genişletiyor

Turizm fakültesi, eğitim yelpazesini genişletiyor

Genel 28.11.2023 15:57:16 0
Turizm fakültesi, eğitim yelpazesini genişletiyor
Tarih: 28.11.2023 15:57 Güncelleme: 28.11.2023 15:57
Turizm Fakültesi; 4 bölüm ile yandal, 7 bölüm ile çift anadal anlaşması imzaladı.
Atatürk Üniversitesi, dış paydaşları ile olan ilişkilerini güçlendirmek için çalışmalarına devam ederken iç paydaşları ile de iş birliklerine yönelik adımlar atmayı sürdürüyor. Bu kapsamda gerek üniversite üst yönetiminin görüşme ve değerlendirmeler yaparak fikir alışverişinde bulunduğu gerekse fakülte ve diğer birimlerin birbirleri ile ortak adımlar atarak iş birliği kültürünün yaygınlaştığı Atatürk Üniversitesinde çeşitli programlar arasında iş birliği protokolü imzalandı.
Bu doğrultuda; Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü ile diğer fakültelerin çeşitli bölümleri arasında çift anadal ve yandal anlaşmaları yapıldı. Turizm Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleşen imza töreni ile anlaşmalar resmiyet kazandı. Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü ile İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü, İşletme Bölümü, Kamu Yönetimi Bölümü ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Arasında çift anadal; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ve Uluslararası İlişkiler Bölümü arasında ise yandal anlaşmaları imzalandı. Ayrıca Turizm İşletmeciliği Bölümü ile Turizm Fakültesi bünyesinde yer alan Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Turizm Rehberliği Bölümleri arasında da hem çift anadal hem de yandal anlaşmaları yapıldı.

“Akademik Başarı İçin Bu Anlaşmalara Devam Edeceğiz”
İmza töreninde kısa bir değerlendirmede bulunan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökalp Nuri Selçuk: “Turizm İşletmeciliği Bölümü ile üniversitemizde yer alan ve yakın misyon ve vizyona sahip bölümler ile çift anadal ve yandal anlaşmaları yaptık. Öğrencilerimizin akademik başarılarını geliştirmek ve sürdürülebilir kılmak adına bu anlaşmaları artırarak devam ettireceğiz. Bölümümüz içerik itibarıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde yer alan birçok bölüm ile uyum göstermektedir. Ayrıca İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü ile de sektörel anlamda önemli ortak hedeflerimiz bulunmaktadır. Bu iş birliği için İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vedat Kaya ile İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Yılmaz’a şükranlarımı sunuyor, çift anadal ve yandal programları için iş birliği yapan kıymetli bölüm başkanlarına teşekkür ediyorum. Bu iş birliklerinin tüm bölüm öğrencileri için önemli derecede fayda sağlayacağına da yürekten inanıyorum” diye konuştu.

“Öğrenciler İçin Önemli Kazanımlar Sağlayacak”
Turizm Fakültesi ev sahipliğinde yapılan çift anadal ve yandal programları protokol törenine İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Raci Taşcıoğlu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Akan, İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Coşkun Ertaş, Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Salih Börteçine Avcı ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sait Dilek, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Tosun ve Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Çavuş katılım gösterdi. Bölümler arasında yapılan protokolün öğrenciler için önemli kazanımlar sağlayacağını vurgulayan bölüm başkanları, bu iş birliğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek bölümler arasında yeni anlaşmaların yapılması temennisinde bulundular.

“Yeni Bilgiler Öğrenme Fırsatına Erişiyorlar”
Üniversitelerin anadal ve yandal programlarının öğrencilere birçok fayda sağladığına dikkat çeken Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ise anadal programlarının, öğrencilerin belirli bir alanda uzmanlaşmalarına ve kariyerlerinde ilerlemelerine yardımcı olduğuna, yandal programlarının ise öğrencilere ilgi duydukları bir alanda ders alma olanağı sağladığına dikkat çekti. Öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri adına üniversite olarak tüm imkanları seferber ettiklerini dile getiren Çomaklı: “Genellikle farklı disiplinlerde eğitim almayı tercih eden öğrenciler bu sayede yeni bilgiler öğrenme fırsatına erişirler ve iş yaşamında başarı sağlayacakları düşünülen dersleri öğrenme fırsatı bulurlar. Biz de Atatürk Üniversitesi olarak öğrencilerimizi tam donanımlı bireyler olarak mezun olmaları için tüm enstrümanlarımızı kullanıyoruz. Bu kapsamda, Turizm Fakültemiz öncülüğünde gerçekleştirilen iş birliği atılımının hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kulaçlar Gazze için atıldı


Van Spor

Berçelan’dan Zap Vadisi’ne doğa yürüyüşü


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ