Turgut Özal Tıp Merkezi’ne araç hediyesi

Turgut Özal Tıp Merkezi’ne araç hediyesi

Politika 25.12.2023 14:38:54 0
Turgut Özal Tıp Merkezi’ne araç hediyesi
Tarih: 25.12.2023 14:38 Güncelleme: 25.12.2023 14:38
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Turgut Özal Tıp Merkezi’ne depremde kullanılamaz hale gelen aracın yerine yenisini hediye etti.
Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Adil Başkıran, 6 Şubat depremlerinden sonra Başkan Gürkan’dan bir araç talebinde bulunduklarını ifade ederek, “6 Şubat depremlerinde bir aracımız enkaz altında kalmıştı. O dönem Sayın Selahattin Gürkan Başkanımızdan bir araç talebinde bulunmuştuk. Bu güne kısmetmiş. Bu aracı inşallah gece nöbette kalan doktorları, hemşireleri, yardımcı sağlık personellerimizi evlerine bırakmak için kullanacağız. Bu hayra vesile olan herkese çok teşekkür ederiz. İnşallah bir daha deprem yaşamayız. Aracın kazasız, belasız bir şekilde kurumumuza hizmet etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.
Başkan Gürkan’ın araç sözünü yerine getirdiği için memnuniyetini dile getiren İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Büyükşehir Belediyesi ile güçlü bir işbirliği içerisinde olduklarını da sözlerine ekledi. Kızılay yaptığı konuşmada, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan, Turgut Özal Tıp Merkezimize sıfır bir minibüs, servis aracı hediye ediyor. Bunun gerekçesi ise, 6 Şubat depremlerinde hastanemizden ve üniversitemizden 30’un üzerinde kurtarma ekibimiz, birinci depremden sonra insanları enkazdan kurtarmak için çalıştı. Ekiplerimiz ikinci depreme kurtarma esnasında yakalandı. Ekibimizin yarısı o an bina içerisindeydi. Çok şükür kayıp vermedik. Fakat binanın önündeki park etmiş minibüsümüzün üzerine bina yıkıldı ve aracımız kullanılamaz hale geldi. Sayın Başkanımız bize o dönem bir araç verme sözünde bulunmuştu. Bu gün o sözü yerine getirdiği için Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a, ekibine ve emeği geçen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Deprem zamanı enkaz çalışmaları esnasında, enkazdan zor kurtulan çalışma arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Onların hepsi başımızın tacıdır. İnşallah şehrimiz bir daha böyle büyük afetler yaşamaz. Büyükşehir Belediyemizle çok güçlü işbirliği içerisinde her konuda çalışıyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ne teslim edilen aracın hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Gürkan,“6 Şubat’ta vuku bulan depremde kıyametin provasını yüzyılın felaketini yaşadık. Bu depremlerden etkilenmeyen hiçbir kurumumuz olmadı. Deprem zamanında arama kurtarma ekibi içerisinde olan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ne ait servis aracı, arama kurtarma çalışmaları sırasında enkaz altında kalıyor ve araç kullanılamaz hale geliyor. Tabii biz geçen 10 ay içerisinde Tıp Merkezimiz için araç kiraladık ve ihtiyaçlarının giderilmesi için gerekli çalışmaları yaptık. Bugün ise sıfır aracı Turgut Özal Tıp Merkezimize teslim ederek, iş ve işlemlerini daha sağlıklı yapabilmeleri adına kendilerine aracı teslim ediyoruz. Kazasız, belasız güzel hizmetler yapma temennisi ile aracın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Malatya Valisi Ersin Yazıcı ise konuşmasında, “Sağlık çalışanlarımızın işlerini kolaylaştırmak ve doğal olarak Malatya halkına sağlık hizmeti sunan personellerimize böyle güzel imkân sağladığı için Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz. Allah hepimizi böylesi afetlerden korusun” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ