Tur minibüsü tıra arkadan çarptı: 2 ölü, 6’sı ağır 10 turist yaralı

Antalya’nın Alanya ilçesinde havalimanına turistleri götüren tur minibüsünün duran tıra arkadan çarpması sonucu meydana gelen kazada minibüsün sürücüsü ve Ukraynalı tur rehberi yaşamını yitirdi.

Asayiş 30.07.2023 21:08:00 0
Tur minibüsü tıra arkadan çarptı: 2 ölü, 6’sı ağır 10 turist yaralı
Tarih: 30.07.2023 21:11 Güncelleme: 30.07.2023 21:08

Antalya’nın Alanya ilçesinde havalimanına turistleri götüren tur minibüsünün duran tıra arkadan çarpması sonucu meydana gelen kazada minibüsün sürücüsü ve Ukraynalı tur rehberi yaşamını yitirdi. Kazada Kazakistanlı 12 turistten 6’sı ağır olmak üzere 10 turist yaralandı.

Kaza; Alanya-Manavgat D-400 karayolunda sabaha yakın meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Alanya istikametinden Manavgat istikametine seyir halindeki Mevlüt Otuzoğlu’nun kullandığı 07 K 0848 plakalı tur minibüsü, durmakta olan Ümit Pardı’nın kullandığı 34 AHB 093 dorse plakalı tıra arkadan çarptı.

Tur minibüsünün ön kısmının tırın altına girerek hurdaya döndüğü kazada tur minibüsünün sürücüsü Mevlüt Otuzoğlu (48) ve ön koltukta yolculuk yapan Ukraynalı rehber Diana Volutska (26) araç içerisinde sıkışarak feci şekilde can verdi. Minibüste bulunan ve Antalya Havalimanına gitmekte olan Kazakistan uyruklu 12 turistten 6’sı ağır olmak üzere 10 kişi yaralandı.

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans, jandarma, trafik, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Alanya birimine bağlı itfaiye ve kurtarma ekibi sevk edildi. Yaralılar, 112 sağlık ekiplerinin olay yerindeki müdahalesinin ardından Manavgat ve Alanya’da bulunan hastanelere kaldırıldı.

05.00’da havalimanına gidiyordu

Kazayı duyarak olay yerine gelen bir tur minibüsü sürücüsü, kaza yapan Mevlüt Otuzoğlu’nu teşhis ettikten sonra, gece 24.00’da Antalya Havalimanı’ndan birlikte yolcu aldıklarını, saat 02.00’ye kadar bu yolcuları otellerine dağıttıktan sonra aracı temizlediğini, 05.00 sıralarında yeniden otellerden yolcu toplayarak Antalya Havalimanına gitmekte olduğunu dile getirdi.

Yaralı turist çantasını almadan ambulansa binmedi

Diğer taraftan 9 yaralı ambulanslarla hastanelere götürülürken, başından yaralanan ve sürekli kan akan bir Kazak turist, sağlık ekiplerinin ve diğer görevlilerin tüm çabalarına rağmen ambulansa binerek hastaneye gitmeyi kabul etmedi. Kaldırımda oturan ve sağlık ekiplerinin burada müdahalede bulunduğu Kazak turist, yaklaşık 30 dakikalık çabanın ardından yanında bulunan ve kazayı yaralanmadan atlatan kızı ve oğlunun çantalarla jandarma aracına alınmasının ardından ambulansa binerek hastaneye gitmeyi kabul etti.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ