Tunceli’nin en riskli ilçesinde depreme dirençli 281 konutun yapımı sürüyor

Tunceli’nin en riskli ilçesinde depreme dirençli 281 konutun yapımı sürüyor

Genel 25.06.2025 12:59:13 0
Tunceli’nin en riskli ilçesinde depreme dirençli 281 konutun yapımı sürüyor
Tarih: 25.06.2025 12:59 Güncelleme: 25.06.2025 12:59
Tunceli’nin deprem açısından en riskli ilçesi olan Pülümür’de depreme dirençli 281 konutun yapımı sürüyor. Merkez Muhtarlık Mahallesi Meydanlar mevkiinde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Tunceli Valisi Şefik Aygöl, konutların yıl sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını söyledi.
Deprem bilimcilerin son zamanlarda sık sık uyarılarda bulunduğu Tunceli’de depreme hazırlık çalışmaları sürüyor. Çalışmalar kapsamında bir yandan 6 Şubat depreminden etkilenen hak sahipleri için konut inşaatları devam ederken öbür yandan kentsel dönüşüm kapsamında konut inşası devam ediyor. Tunceli’nin deprem açısından en riskli ilçelerinden olan Pülümür’de devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Vali Şefik Aygöl, ilgililerden bilgi aldı. Pülümür Kaymakamı Mehmet Anıl Çok, Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Melih Melik Kara, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Veysi Kaya’nın da eşlik ettiği Vali Aygöl, vatandaşlarla sohbet ederek çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Burada açıklamalarda bulunan Vali Şefik Aygöl, depreme dirençli şehirler kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafında ilde çok önemli çalışmalar yürütüldüğü söyledi. Vali Aygöl, "Bu çalışmaların bir bölümü de Pülümür ilçemizde. Bulunduğumuz alanda 14 bloktan oluşan toplam 281 konutun olacağı bir çalışma yapılıyor. Bu çalışmalar çok hızlı bir şekilde yapılıyor ve hedefimiz bu yıl sonuna kadar vatandaşlarımızı evlerine almak ve inşallah onların hanelerine misafir olarak çaylarını içmek istiyoruz" dedi.
Konutların 189’unun 6 Şubat depreminde konutları etkilenen vatandaşlar için yapıldığını ifade eden Vali Aygöl, "101 tanesi de kentsel dönüşüm kapsamında evleri yenilmesi gereken, depreme dirençli hanelerden oluşuyor. Vatandaşlarımızın anlayışı ve onaylarıyla başta Cumhurbaşkanımız ve Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanımız olmak üzere şehrimize emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

Bitlisli sporculardan büyük başarı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un bu haftaki konuğu Mazıdağı


Van Spor

Trabzonspor, Samsunspor'u 3-0 Yenerek Zirve Yolundaki İddiasını Sürdürdü


Van Spor

Erzincan amatör U14 Ligi başladı


Van Spor

Ağrılı boksör Sezgin Acar Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığlı sporcu gülle atmada Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ