Tuncelili Erivan, Türkiye’ye şampiyonluk gururu yaşattı

Tuncelili Erivan, Türkiye’ye şampiyonluk gururu yaşattı

Van Spor 26.11.2023 10:58:43 0
Tuncelili Erivan, Türkiye’ye şampiyonluk gururu yaşattı
Tarih: 26.11.2023 10:58 Güncelleme: 26.11.2023 10:58
Tuncelili kick boks sporcusu Erivan Barut, Portekiz’in Lizbon şehrinde gerçekleştirilen Kick Boks Dünya Şampiyonası finalinde İsrailli rakibini büyük farkla yenerek şampiyon oldu. Türkiye ve Tunceli’ye yaşattığı gururu, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ile telefonda paylaşan Erivan Barut, Türkiye’nin spor anlamında da ne kadar güçlü olduğunu tüm dünyaya gösterdiklerini söyledi.
Tunceli’de 2014 yılından bu yana faaliyet gösteren Dersim Kick Boks Spor Kulübü sporcusu Erivan Barut, 17-25 Kasım tarihleri arasında Portekiz’in Lizbon şehrinde düzenlenen Büyükler Kick Boks Dünya Şampiyonası’na Türkiye’yi temsilen katıldı. Polonyalı ve Hırvat rakiplerini yenerek finale yükselen Erivan Barut, finalde de İsrailli rakibini büyük bir farkla yenerek şampiyon oldu.
Türkiye ve Tunceli’ye yaşattığı gururu Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ile telefonda paylaşan Erivan Barut, “Polonyalı, Hırvat ve finalde de İsrailli rakibime karşı çok üstün performans sergileyerek İstiklal Marşımızı okutmak ve bayrağımızı dalgalandırmak nasip oldu. Tüm dünyaya Türkiye’nin ne kadar güçlü olduğunu bir kere daha gösterdik” dedi.
Erivan Barut ile Tunceli ve ülke olarak gurur duyduklarını dile getiren Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ise, “Şampiyonaya bir çok ülke katıldı. Ancak büyükler kategorisinde Tuncelili Erivan dünya şampiyonu oldu. Seninle gurur duyuyoruz. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde bu başarıyı yakalaman ayrıca önemli. Türk kadının gücünü tüm dünyaya göstermiş oldun” ifadelerini kullandı.
Dersim Kick Boks Spor Kulübü Antrenörü Gürsel Tayam da, “Erivan kick boks, muaythai ve boksta gerek ülkemizde gerek Avrupa’da gerekse dünyada önemli dereceler elde etti. En son Portekiz’de dünya şampiyonu olarak hepimize büyük bir gurur daha yaşattı. Sporcumu tebrik ediyorum” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ