Tunceli’de "Teknopark İzmir Tunceli Girişim Ofisi" kuruluyor

Tunceli’de "Teknopark İzmir Tunceli Girişim Ofisi" kuruluyor

Bilim ve Teknoloji 23.10.2025 10:19:16 0
Tunceli’de
Tarih: 23.10.2025 10:19 Güncelleme: 23.10.2025 10:19
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknopark İzmir ve Munzur Üniversitesi İş Birliğiyle "Teknopark İzmir Tunceli Girişim Ofisi" kuruluyor.
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), Teknopark İzmir ve Munzur Üniversitesi arasında yapılan görüşmeler sonucunda, Tunceli’de "Teknopark İzmir Tunceli Girişim Ofisi" kurulması konusunda mutabakata varıldı. Tunceli Valiliği’nin güçlü desteğiyle hayata geçirilecek bu girişim, bölgedeki yenilikçilik potansiyelini açığa çıkararak girişimcilik ekosistemini güçlendirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda İYTE Rektörü ve Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Baran, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker ve beraberlerindeki heyet, Tunceli Valisi Şefik Aygöl ile bir araya geldi. Görüşmede, kurulması planlanan girişim ofisinin hedefleri ve bölgeye sağlayacağı akademik, ekonomik ve sosyal katkılar ele alındı.
Girişim ofisinin bölgenin dönüşümü açısından stratejik bir adım olduğunu vurgulayan Tunceli Valisi Şefik Aygöl, "Tunceli, huzur, üretim ve vizyon kenti olma yolunda emin adımlarla yürüyor. İYTE, Teknopark İzmir ve Munzur Üniversitesi’nin iş birliğiyle hayata geçirilecek bu girişim, Tunceli’nin gelişimini kalıcı hale getirecek stratejik bir adımdır. Biz valilik olarak bu sürecin her aşamasında gerekli tüm desteği vermeye hazırız. Bu proje sayesinde Tunceli’de teknoloji tabanlı girişimcilik, yenilikçi üretim, istihdam ve yerel kalkınma el ele ilerleyecek. İlimizin kalkınması, gençlerimizin üretkenliğe yönelmesi ve nitelikli istihdamın artması açısından bu iş birliğini çok değerli buluyorum" dedi.
Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker ise "Munzur Üniversitesi olarak Tunceli’nin akademik, ekonomik ve kültürel potansiyeline inanıyoruz. İYTE ve Teknopark İzmir gibi ülkemizin en güçlü bilim ve teknoloji kurumlarıyla birlikte attığımız bu adım, yalnızca üniversitemiz için değil, Tunceli’nin girişimcilik ekosistemi açısından da yeni bir dönemin kapılarını aralayacaktır. Teknopark İzmir Tunceli Girişim Ofisi, gençlerimizin kendi topraklarında katma değer oluşturmaların ve dünyaya açılmalarını mümkün kılacak" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeşilyurtspor Teknik Direktörü Murat Yıldırım: "Takım henüz yüzde 60 seviyesinde"


Van Spor

Tahkim Kurulu’ndan 24Erzincanspor dosyalarında karar


Van Spor

Dünya’nın yıldızları Palandöken’de yarışıyor


Van Spor

ETÜ’lü Damla Köse Avrupa Şampiyonasında altın madalya kazandı


Van Spor

Erzurum’da FIS SBX Snowboard Dünya Kupası heyecanı


Van Spor

TFF Futsal Ligi Tatvan Etabı devam ediyor


Van Spor

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ