Tunceli’de, tarifeye uymayan kasaplara ceza kesildi

Tunceli’de, tarifeye uymayan kasaplara ceza kesildi

Genel 12.05.2024 11:05:59 0
Tunceli’de, tarifeye uymayan kasaplara ceza kesildi
Tarih: 12.05.2024 11:05 Güncelleme: 12.05.2024 11:05
Tunceli’de, son dönemlerde vatandaşların kasaplardaki fiyatlara yönelik şikayetlerinin artması üzerine Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, fahiş fiyat uygulamasına yönelik çalışma gerçekleştirdi. Daha önce fiyatların tarife listesinden yüksek rakamla satıldığı tespit edilen 11 esnafa önce uyarı, ardından da uyarıların dikkate alınmaması üzerine idari yaptırım uygulandı.
Tunceli’de, geçtiğimiz haftalarda merkez Atatürk Mahallesi ve Moğultay Mahallesi’ndeki kasaplara yönelik fâhiş fiyat artışı ve etiket denetimi gerçekleştiren Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, denetim sırasında kasaplara bağlı bulundukları esnaf odasından almış oldukları güncel fiyat tarifesine uyulması konusunda yazılı olarak uyarıda bulundu. Şikayetlerin devam etmesi üzerine tekrar yapılan denetimlerde, uyarıları dikkate almayan ve yüksek fiyattan satış yapmaya devam ettiği tespit edilen 11 işletmeye, Tunceli Ticaret İl Müdürlüğü denetim ekipleri tarafından bu kez idari yaptırım uygulandı.
Denetimlere ilişkin bilgi veren Tunceli Ticaret il Müdürü Kayahan Topal, “Esnafımızı zor durumda koymamak adına, kendilerine ilk olarak idari yaptırım cezası uygulamak yerine önce yazılı olarak uyarıda bulunmuştuk. Bu uyarılarımızı dikkate alan birçok esnafımız fiyatları tarifeye uygun duruma çekmişlerdi. Bu vesileyle kendilerine teşekkür ediyoruz. Ancak bazı işletmelerin de fiyatlarını tarifeye uygun duruma çekmediği yönünde şikayetler almaya devam ettik. Yapmış olduğumuz denetimler neticesinde 11 işletmeye idari yaptırım uygulamak zorunda kaldık. İlimiz merkezinde ve ilçelerimizde denetimlerimiz bundan sonraki süreçte de devam edecek” dedi.
İl Müdürü Topal, vatandaşların duyarlı davranarak uygunsuzluğun tespiti halinde şikayetlerini Ticaret İl Müdürlüğüne iletilmesinin de önemli olduğunu vurguladı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ