Tunceli’de öğrencilere Skolyoz taraması yapılmaya başlandı

Tunceli’de öğrencilere Skolyoz taraması yapılmaya başlandı

Sağlık 24.09.2025 20:08:54 0
Tunceli’de öğrencilere Skolyoz taraması yapılmaya başlandı
Tarih: 24.09.2025 20:08 Güncelleme: 24.09.2025 20:08
Tunceli’de yürütülen "Okullarda Skolyoz (Omurga Eğriliği) Tarama Programı" kapsamında ortaokullarda, öğrencilere yönelik Skolyoz taraması yapılmaya başlandı.
Tunceli İl Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Okullarda Skolyoz Tarama Programı başladı. Bu çerçevede öğrencilere yönelik taramaların ilki Cumhuriyet Ortaokulu’nda, Tunceli İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammed Duran ve Tunceli İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse’nin katılımıyla yapıldı. Skolyoz tarama programının uzun bir süre il genelinde ve bütün ilçelerde devam edeceği bildirildi.

Tunceli İl Sağlık Müdürlüğü’nden konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, "Skolyoz, omurganın (belkemiğinin) önden veya arkadan bakıldığında düz bir hat üzerinde olması gerekirken sağa ya da sola doğru eğilmesiyle ortaya çıkan bir durumdur. Omurga çoğunlukla "C" veya "S" harfi şeklinde eğrilir. Bu rahatsızlık en sık çocukluk ve ergenlik döneminde görülür. Skolyoz çoğu zaman belirti vermeden ilerleyebilir. Ancak dikkat edilmesi gereken bulgular şunlardır omuzlarda yükseklik farkı, kalçalarda asimetri (eşitsizlik), öne eğilme testinde sırtta tek taraflı kabarıklık, vücudun yana doğru eğilmiş görünmesi, giysilerin vücuda asimetrik oturması, ilerleyen vakalarda sırt ve bel ağrısı ile nefes darlığıdır. Skolyoz erken dönemde fark edilmediğinde ilerleyerek duruş bozukluğuna, sırt ve bel ağrılarına, hatta ileri vakalarda solunum sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen tarama programı, öğrencilerimizin sağlıklı gelişimini korumak, riskleri zamanında belirlemek ve gerekli durumlarda ileri tedaviye yönlendirmek açısından büyük önem taşımaktadır. Tunceli İl Sağlık Müdürlüğü olarak, öğrencilerimizin sağlıklı büyümeleri ve geleceğe güvenle adım atabilmeleri için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz"denildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ