Tunceli’de en ’Ballı’ festival

Tunceli’de en ’Ballı’ festival

Kültür Sanat 22.08.2022 15:58:03 0
Tunceli’de en ’Ballı’ festival
Tarih: 22.08.2022 15:58 Güncelleme: 22.08.2022 15:58
Tunceli’nin Pülümür ilçesinde 23. Geleneksel Bal Festivali düzenlendi.
Tunceli’nin Pülümür ilçesinde 23. Geleneksel Bal Festivali düzenlendi. Açılış konuşmalarıyla başlayan festivalde vatandaşlara bal ikramı yapıldı. Etkinlikte daha sonra Müslüm-Mustafa Eke, SASA, Erdal Erzincan ve Hüsnü Arkan’ın müzik dinletisiyle devam etti. Festivalin sonunda Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun tarafından İstanbul Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Müslüm-Mustafa Eke, SASA, Erdal Erzincan ve Hüsnü Arkan’a festivale katılım gösterdikleri için plaket taktim edildi.
Konser programında konuşan Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, "Festivalimizde ilk günkü heyecan ve coşku ile bir aradayız. Bal Festivali bölgemizde düzenlenen ilk festivaldir. Bu festivalde balın yanı sıra doğaya, çevreye dikkat çekmek temel amaç olmuştur. Pülümür ilçemiz ender bitki çeşitliliği, endemik bitki örtüsü ile zengin bir fauna ve floraya sahip bir coğrafyada yer almaktadır. Hepimiz biliyoruz ki balın kalitesi arının çiçekten aldığı özle değerledir. İlçemizde 124 üretici 5 bin 246 koloni bulunmaktadır. Bunun yanı sıra işletme kaydı bulunmayan arıcılarımız bulunmaktadır. Mevsim koşullarına göre 100 tonun üzerinde bal üretilmektedir. Bunun için bal festivali üreticilerimizin önünü açması açısından önemli ve değerlidir" dedi.
Bu yılki temalarının Türk şiirinin usta şairi Cemal Süreya olduğunu da aktaran Başkan Tosun, "Cemal Süreya’yı daha fazla tanınır, bilinir kılmak adına bir dizi çalışma yaptık. İlçemizde bizden önce ki belediye başkanımız Mesut Coşkun tarafından şairin heykeli yaptırılmıştı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bizler de bu yıl heykelin kaidesini genişleterek bir meydan havası oluşturduk. Cemal Süreya’yı anlatan duvar resimleri yaptırdık. Sürgün Sokağı adında bir sokak düzenlemesi yapıldı. Bu gelen turların bayağı ilgisini çekti. Bizler bundan sonra Cemal Süreya’nın ilk Pülümür’de anılmasını istiyoruz. Bu konuda bizlerden desteğini esirgemeyen kardeş belediyemiz Beşiktaş Belediyesi’ne Başkanı Rıza Akpolat beye ve ekibine çok ama çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakan Kutlu: "Galibiyeti hak eden taraf bizdik"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Taraftardan destek bekliyoruz, sonuç için üzgünüz"


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ