Tunceli’de ’Depreme Hazırlık ve Risk Azaltma Toplantısı’

Tunceli’de ’Depreme Hazırlık ve Risk Azaltma Toplantısı’

Genel 24.07.2024 11:18:31 0
Tunceli’de ’Depreme Hazırlık ve Risk Azaltma Toplantısı’
Tarih: 24.07.2024 11:18
Tunceli’de olası bir deprem karşı hazırlıklar çerçevesinde afete maruz bölgeler havadan ve karadan incelenirken ’Depreme Hazırlık ve Risk Azaltma Toplantısı’ gerçekleştirildi.

Deprem bilimcilerin son zamanlarda 7 ve üzeri deprem olabileceği öngörüsünde bulunduğu Tunceli’yi depreme dirençli hale getirmek için başlatılan çalışmalar sürüyor. Çalışmalar kapsamında afete maruz bölgeler havadan ve karadan incelenirken ardından Vali Bülent Tekbıyıkoğlu başkanlığında ’Depreme Hazırlık ve Risk Azaltma’ toplantısı gerçekleştirildi. Tunceli’de, kentin depreme dirençli hale getirilmesi için başlatılan çalışmalar kapsamında eski vali konağı yıkılarak deprem tatbikat alanına dönüştürülmüştü. Kentte uzmanlar gözetiminde gerçekleştirilen arama-kurtarma tatbikatlarının ardından bin 200’ü jandarma, 400’ü de polisten oluşan bin 600 kişilik arama-kurtarma ekibi oluşturuldu. Hasarlı bina tespitlerinin de yapıldığı Tunceli’de, merkezde 3, ilçelerde 9 olmak üzere toplam 12 konteyner kent inşa edilirken belirlenen alanlara bin 122 konteynerin yerleştirilmesi sağlandı.
Hasarlı kamu binaları tahliye edilip yıkılmaya başlanırken şimdi de olası bir depremde can kayıplarının yaşanmaması için tahliye çalışmalarına başlanacak olan afete maruz bölgeler uzmanlar tarafından havadan ve yerden incelendi.

İncelemenin ardından Vali Bülent Tekbıyıkoğlu başkanlığında AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, Deprem Dairesi Başkan Vekili Aykut Akgün, Afet Risk Azaltma ve Önleme Dairesi Başkanı Abdulkadir Tezcan, Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu, Mühendis Ahmet Demir, Mühendis Sezer Bozkuş ve ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla valilikte ’Depreme Hazırlık ve Risk Azaltma Toplantısı’ gerçekleştirildi.
Toplantıda, alınması gereken önlemler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem